Κοινοβουλευτικό αυτογκόλ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή, με πρωταγωνιστές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου για τα αποθέματα πετρελαίου, αλλά όταν χθες έφτασε στην Ολομέλεια η ώρα της ψηφοφορίας, από την αίθουσα απουσίαζε ο απαιτούμενος από τον Κανονισμό της Βουλής αριθμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προχωρήσει το Σώμα σε ονομαστική ψηφοφορία!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τουλάχιστον 15 βουλευτών του κόμματος που ζητεί ονομαστική ψηφοφορία, αλλά στην αίθουσα εκείνη την ώρα βρίσκονταν μόνον 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων, Λ. Γρηγοράκος να απορρίψει το αίτημα και να κλείσει τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.
Το πρωτοφανές περιστατικό έδωσε, όπως ήταν λογικό, αφορμή για ποικίλα σχόλια μεταξύ των βουλευτών άλλων κομμάτων, αλλά και τροφή για… έριδες στον ΣΥΡΙΖΑ. Εν εξάλλω καταστάσει, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Π. Λαφαζάνης αναζητούσε ματαίως τους συναδέλφους του, ενώ το ζήτημα αναμένεται να προκαλέσει και εσωτερικές αναταράξεις.
Η υπόθεση, πάντως, έχει και παραπολιτικό χρώμα, δεδομένου ότι η ψηφοφορία αφορούσε ζητήματα του επιχειρηματικού κλάδου των καυσίμων και πετρελαιοειδών –με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις απουσίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτές ήταν εκούσιες ή ακούσιες...

Πηγή: capital.gr

( ερώτηση 1: μήπως τελικά δεν ήταν τόσο τυχαίες οι “απουσίες” του Σύριζα? Για δες κι εδώ

Ερώτηση 2: Ο Λαφαζάνης ήταν ανενημέρωτος ή απλά το “έπαιζε” έξαλλος?)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s