Σοφία Σακοράφα: Πρέπει να φέρουμε τη μπάλα στο γήπεδο.

Συνέντευξη της Σοφίας Σακοράφας, της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας – ηρωϊδας των παιδικών μας χρόνων, την οποία πρόσφατα ο Βασίλης Μπόνιος παρομοίαζε εύστοχα με την Erin Brockovich, δημοσιεύει σήμερα Κυριακή 17/2/13 η εφημερίδα Real News. Η Σοφία είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη σε αυτό το μπάχαλο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι αναδημοσίευση από το Matrix24

Το ζήτημα της αριστερής διακυβέρνησης στην Ελλάδα μέσα σε συνθήκες απόλυτης καταστροφής δεν βασίζεται τόσο στο άθροισμα πολιτικών δυνάμεων, αλλά στον πολλαπλασιασμό των κοινωνικών δυνάμεων, επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.

Χωρίς τόνο εσωκομματικής αντιπαράθεσης τονίζει ότι «στην πολιτική μπορεί κάποιος να συμμαχήσει για έναν συγκεκριμένο στόχο και με τον διάβολο τον ίδιο, μόνο που θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι εξαπατά τον διάβολο», εκφράζοντας αμφιβολίες για την δημόσια τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα όταν επισκέφθηκε τις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real news», η Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης γιατί όπως είπε «κανένα νόμισμα σκληρό ή μη σε κατάσταση ακραίας φτώχειας στην οποία μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε δεν τρώγεται».

Σε επίπεδο στρατηγικής, πάντως, στην παρούσα φάση εκτιμά ότι «η επαναφορά της μπάλας στο γήπεδο από ην εξέδρα που σκόπιμα πετά η κυβέρνηση είναι το κεντρικό ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας: «Το δικό μας το γήπεδο είναι η κοινωνία και οι ανάγκες της, η κινηματική δράση, η συγκρότηση συμμαχιών βάσης κι ένας ξεκάθαρος πόλος ρήξης».

Leave a comment