Ο Καραμανλής, ο Τσίπρας, η διαπλοκή και η ηρωική δημοσιογράφος Α. Μπουγάτσου

Από τον Βασίλη Μπόνιο στο KourdistoPortocali

 

Είναι σίγουρο πως από την πλευρά του Ιδρύματος Καραμανλή θα υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα τα οποία να δικαιολογούν την παρουσία και ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και spokesman της εταιρείας Deutsche Αeolia, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός κι αν η παρουσία του κ. Τσίπρα εντάσσεται στην λογική του Μπαϊρακτάρη σύμφωνα με την οποία μαχόμασστε λεκτικά εναντίον της διαπλοκής πριν παραδοθούμε στις πλουμιστές αγκάλες της.

Τουλάχιστο ως προς αυτό ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα συνεπής: Χτυπάει τον Σαμαρά κατηγορώντας τον για διαπλοκή με τον επιχειρηματία Μελισσανίδη την ίδια στιγμή που ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι παραδομένος ολοκληρωτικά στην Ιντραλότ του κ. Κόκκαλη η οποία παρέχει το λογισμικό και κρατάει ερμητικά κλειστούς και τους περίφημους κωδικούς.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωκε πραγματικά την διαφάνεια το λιγότερο που θα ζητούσε θα ήταν να πάψουν να είναι απόρρητες οι περίφημες συμβάσεις του ΟΠΑΠ.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωκε πραγματικά την διαφάνεια στην περίπτωση του ΟΠΑΠ θα αναρωτιόταν γιατί δεκαετίες τώρα ο αμαρτωλός Οργανισμός δεν φρόντισε να αναζητήσει κι έναν εναλλακτικό πάροχο του λογισμικού αντί να είναι παραδομένος ολοκληρωτικά στην  Ιντραλότ και να μην έχει στην διάθεσή του ούτε καν τους κωδικούς. Και κερατάς και δαρμένος δηλαδή.

Το να παραμένει ο ΟΠΑΠ ως έχει ο μόνος κερδισμένος είναι η εταιρεία του κ. Κόκκαλη, ενώ εντελώς συμπτωματικά μια άλλη εταιρεία του ίδιου επιχειρηματία συμμετέχει στην Deutsche Αeolia.

Προκαλεί λοιπόν εντύπωση το γεγονός ότι για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο απυρόβλητο ένας συγκεκριμένος επιχειρηματίας ο οποίος είχε αναγκάσει τον Καραμανλή να αποκαλέσει στη Βουλή τον Σημίτη, Αρχιερέα της Διαπλοκής.

Προφανώς ο κ. Τσίπρας τα αγνοεί όλα αυτά. Όπως θέλει να αγνοεί και τον πραγματικό χάρτη της διαπλοκής στην Ελλάδα παρότι η ηρωική δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου λίγους μήνες πριν πεθάνει μάζεψε όλο το κουράγιο της και κατέβηκε στην Κουμουνδούρου όπου συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά και τους μίλησε για τα πρόσωπα της εγχώριας διαπλοκής.

Η ίδια δημοσιογράφος λίγο πριν φύγει από την ζωή απεκάλυψε τον εκμαυλισμό των ΜΜΕ από την Βαστίλη της Διαφθοράς του Περιστερίου με τις περίφημες λίστες και τα ποσά που δίνει ο αμαρτωλός οργανισμός σε ΜΜΕ και σωματεία με κριτήρια κολλητών, διαπλοκής και πέρα από κάθε λογική ελεύθερης αγοράς.

Γι΄αυτόν λοιπόν τον ΟΠΑΠ σκίζουν τα ιμάτιά τους ο Τσίπρας, ο Λαφαζάνης, ο Δραγασάκης;Γιατί τόση πρεμούρα να μείνει έρμαιο της συγκεκριμένης εταιρείας;

Πιο λογικό θα ήταν ο ΟΠΑΠ να πουληθεί σε όποιον δώσει τα περισσότερα. Αυτό να είναι το μοναδικό κριτήριο. Ας τον πάρουν οι Γερμανοί, οι Κινέζοι, ο Κόκκαλης, ο Μελλισανίδης. Όποιος προσφέρει τα πιο πολλά με την προυπόθεση οι υποψήφιοι επενδυτές να γίνουν γνώστες των απόρρητων συμβάσεων που κρατούνται μυστικές σαν Ιερό Δισκοπότηρο.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και το προσκείμενο σ΄αυτόν Σωματείο των Εργαζομένων του ΟΠΑΠ το μόνο που επιθυμούν είναι να μείνει ο ΟΠΑΠ ως έχει ώστε να συντηρεί απερίσπαστα το μηντιακό παρακράτος.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ο οποίος εμφανίζεται να δίνει μάχες υπέρ ενός συγκεκριμένου διαπλεκόμενου επιχειρηματία είναι προσκεκλημένος καλεσμένος του διαδόχου Καραμανλή για να τιμήσει τον Εθνάρχη. Και αναρωτιέται κανείς: Δεν θα ήταν πιο  τιμητικό για τον Εθνάρχη να έχει προσκληθεί η κ. Λιάνα Κανέλη για παράδειγμα, η οποία βρέθηκε στο πλευρό του στη διάρκεια της εξορίας και θα μπορούσε τόσα πολλά να διηγηθεί για τον Εθνάρχη; Δεν θα ήταν πιο εμβληματική και σημειωλογική η παρουσία της από εκείνη του όψιμου υπερασπιστή συγκεκριμένων συμφερόντων;

Αλήθεια ποια φωτεινά μυαλά παγίδευσαν τον Καραμανλή στην συγκεκριμένη επιλογή;

Το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τον στηρίξει για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόνο ως ανέκδοτο και φτηνά πολιτικό παιγνίδι θα μπορούσε να ακουσθεί. Η πολιτική σκηνή έχει ανάγκη από έναν Καραμανλή σοφό, συνετό, προσεκτικό που δεν θα βολοδέρνει σαν καρυδότσουφλο στα κύματα. 

Στο κάτω κάτω όφειλε μετά την κυβερνητική εμπειρία στην διάρκεια της οποίας εμπιστεύθηκε σε λάθος πρόσωπα κρίσιμα πόστα, να είναι πιο προσεχτικός με τους συμβούλους του. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει για τον εαυτό του ο Καραμανλής, ώστε να είναι έτοιμος όταν χρειασθεί να προσφέρει στην πατρίδα του είναι να είναι πιο προσεχτικός και να περνάει από κρισάρα τις συμβουλές και τις ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι από τους συνομιλητές του. 

Ο Καραμανλής άλλωστε κάηκε στο χυλό ουκ ολίγες φορές εξαιτίας αμφιλεγόμενων συμβούλων.Ένας σοφός και συνετός Καραμανλής με όραμα για την πατρίδα του θα μπορούσε να είναι το καταστάλαγμα της εμπειρίας που απέκτησε μετά από 5 χρόνια στην εξουσία.

Στο κάτω κάτω υπάρχουν δίπλα του φωτεινά μυαλά και σίγουρα ένα από αυτά δεν είναι ο συμβουλάτορας που του πρότεινε τον κ. Τσίπρα ως ομιλητή στην μνήμη του Eθνάρχη.

Πηγή: KourdistoPortocali

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s