Αναστάσιος Πάλλης: μία αθόρυβη εθνική προσφορά

Το Ίδρυμα Π.Α.Λ.Ι.Σ. (Πολιτιστικής Ανάδειξης Λαμπρών Ιστορικών Συλλογών) δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, στο αναφορικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, στους σκοπός του ιδρύματος περιλαμβάνεται η ανάδειξη της πορείας της Ελλάδας και των αγώνων των Ελλήνων για την συγκρότησή τους ως Έθνος και ως ανεξάρτητο αυτοδύναμο Κράτος.

pallis prosfora

Στους σκοπούς και στόχους του ιδρύματος περιλαμβάνεται επίσης η συνεχής αναζήτηση, εξεύρεση, συλλογή, ταξινόμηση, μελέτη, συντήρηση, ανάδειξη και προβολή ιστορικών κειμηλίων, σχετιζόμενων με την Ελληνική Επανάσταση, την σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδος, τους αγώνες και πολέμους που σημάδεψαν την πορεία τoυ Εθνους μας προς τη συγκρότηση ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κράτους.

Απώτερος στόχος του ιδρύματος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου Ιστορίας του Πολέμου, με έμφαση στην Ελληνική ιστορία και με αναφορικό πλαίσιο την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία. Το Μουσείο αυτό, που θα έχει κοινωφελή μη-κερδοσκοπικό χαρακτήρα, θα περιλαμβάνει κειμήλια σχετικά με την ιστορία των εξοπλισμών, αρχειακό και φωτογραφικό υλικό και θα συνεργάζεται για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του, με αντίστοιχα Eυρωπαϊκά και διεθνή μουσεία. Οι θεματικές συλλογές του ιδρύματος είναι μοναδικές σε Ελληνικό επίπεδο, τόσο σε πληρότητα όσο και σε μοναδικότητα αντικειμένων και σίγουρα ανταγωνίζονται αντίστοιχες Ευρωπαικές αλλά και άλλων χωρών εκτός Ευρώπης, ιδιωτικές ή μη.

Το ίδρυμα έχει ήδη προχωρήσει στην σύσταση παραρτήματος στο Michigan των ΗΠΑ, με σκοπό την ανεύρεση κειμηλίων και ιστορικών αντικειμένων (όπως αεροσκάφη, οχήματα κλπ) αλλά και για την ανάπτυξη συνεργασιών με εκεί μουσεία και οργανισμούς όπως την ανταλλαγή εκθεμάτων, την οργάνωση συνεδρίων, ανταλλαγή μελετών κλπ.

Τέλος, μέσα στα πλαίσια του κοινωφελή χαρακτήρα του ιδρύματος και «ώς ελάχιστο φόρο τιμής » στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν την ζωή τους ή τραυματισθηκαν κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων των, έχει σκοπό να θεσπίσει βοήθημα για τους ίδιους ή τις οικογένειες των.

Πηγή: ProtoThema.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s