«Το άλλο θέμα…» που προβληματίζει

«Το άλλο θέμα…» αυτό φαίνεται να «προβληματίζει» στις 7.7.2011 τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου όταν ανταλλάσει ηλεκτρονικά μηνύματα με τον τότε προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και όχι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία πιθανότατα θεωρεί ότι οδεύει προς …  «κουκούλωμα».

Πιο αναλυτικά από μέρος της  ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε ο κ. Διώτης με τον κ. Παπακωνσταντίνου και την οποία έχει στα χέρια της η επιτροπή της Βουλής προκύπτει ότι εκείνη την περίοδο ο πρώην υπουργός «καίγεται» για ένα άλλο θέμα το οποίο βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και όχι για τις έρευνες στους καταθέτες της HSBC.

Όπως μάλιστα φαίνεται από τους διαλόγους, οι δύο άνδρες μιλούν για την υπόθεση «μυστήριο» με άκρως συνωμοτικό τρόπο.

Πιο αναλυτικά τα επίμαχα αποσπάσματα του ηλεκτρονικού διαλόγου των δύο ανδρών έχουν ως εξής:

– Παπακωνσταντίνου : «… σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»

– Διώτης: «το άλλο το παρακολουθώ»

– Παπακωνσταντίνου: «το άλλο αργεί και με κάνει να αναρωτιέμαι»

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Διώτης ρωτήθηκε από τα μέλη της επιτροπής αλλά απέφυγε να απαντήσει αναφέροντας ότι «μιλούσαμε για άσχετο θέμα… καμία σχέση με την λίστα Λαγκάρντ». Κανένας όμως από τους βουλευτές δεν επέμεινε για το αντικείμενο της συζήτησης. Ορισμένα μέλη όμως εκτιμούν ότι το «άγχος» του πρώην υπουργού είχε να κάνει με την υπόθεση των CDS και την πιθανή εμπλοκή σε αυτή του κ. Ανδρίκου Παπανδρέου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Διώτης θα κληθεί να απαντήσει στην αυριανή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής κατά την οποία θα συνεχίσει την ενδιαφέρουσα κατάθεσή του.


Η μυστική συνάντηση Παπανδρέου – Μπίκα στο Μέγαρο Μαξίμου

Τα αναπάντητα ερωτηματικά που είχε προκαλέσει η συνάντηση Παπανδρέου – Μπίκα στο Μέγαρο Μαξίμου στις 15 Ιουνίου του 2011 επαναφέρουν τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως είχε γράψει τότε και το protothema (http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=128199) ο κ. Παπανδρέου, λίγο πριν την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Μπίκα. Η συνάντηση, με βάση το πρόγραμμα του πρωθυπουργικού γραφείου, δεν ήταν στην ατζέντα ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο  κ. Μπίκας είναι θεσμικά σύμβουλος του πρωθυπουργού. Τότε οι περισσότεροι απέδιδαν το ραντεβού στις δραματικές πολιτικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής  ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης κατέθεσε μέρος των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αντάλλαξε στις 7.7.2011 με τον κ.  Γιώργο Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με τα οποία ο τότε προϊστάμενος της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας  ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπίκας είχε καταθέσει στην επιτροπή ότι δεν είχε καμία εμπλοκή η υπηρεσία του τόσο κατά την παραλαβή της λίστας από τις γαλλικές αρχές όσο και με τον χειρισμό της από το υπουργείο Οικονομικών. Επιπροσθέτως, οι έως τώρα καταθέσεις τοποθετούσαν τον κ. Παπανδρέου μακριά από τους χειρισμούς του αρχείου με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC.

Πηγή: protothema.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s