Κουρτάκης (Παραπολιτικά) εναντίον Φίλη (Αυγής)

Έβαλε δικηγόρο τον Βορίδη και ζητάει 300.000 ευρώ από την Αυγή και τους συναδέλφους του δημοσιογράφους


Mε αγωγή 6.000 λέξεων (!) απάντησε ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά στο δημοσίευμα της Κυριακάτικης Αυγής επιχειρώντας  κατ΄αρχάς να «τρελάνει» και να «εξοντώσει» αυτούς που την παρέλαβαν, μόνο με το να καθίσουν να την διαβάσουν.

Με δικηγόρο τον γνωστό και μη εξαιρετέο βουλευτή της ΝΔ Μαυρουδή Βορίδη, ο Γιάννης Κουρτάκης ζητάει από 150.000 ευρώ  από τον Νίκο Φίλη (τον διευθυντή) και την Αγγελα Νταρζάνου (συντάκτρια). Μάλιστα ο εκδότης-δημοσιογράφος ζητάει και την προσωπική κράτηση διαρκείας ενός έτους των δύο συναδέλφων του..
Ο εκδότης των Παραπολιτικών κατέθεσε την αγωγή για το δημοσίευμα της εφημερίδας υπό τον τίτλο  «Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια» και υπότιτλους «Με μοχλό το ΣΔΟΕ στήνει νέα διαπλοκή και κανάλια – Μαρινάκης, Μελισσανίδης οι νέοι βαρώνοι – Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο Μαξίμου – Παράδοξη τροπή με την επιχειρούμενη πώληση του 902».

Άραγε ο επαγγελματίας δημοσιογράφος (και μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α επί δεκαετία) πόσες αγωγές έχει δεχτεί ο ίδιος για δημοσιεύματά του; Και πόσες αγωγές τού έχουν γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο με αφορμή δημοσιεύματα των Παραπολιτικών; Φανταζόμαστε πάρα πολλές γιατί (όπως αναφέρει και ίδιος) η δραστηριότητά του στα μίντια είναι πολυσχιδής και πράγματι ο Κουρτάκης ήταν και είναι πολυγραφότατος. Και όπως πολύ καλά γνωρίζει δεν νοείται δημοσιογραφία αν δεν ενοχλήσεις κάποιους που ίσως να προσφύγουν σε αγωγές προκειμένου να σε αποτρέψουν από το να προβείς σε δημοσιογραφικές αποκαλύψεις .

Κάποιοι θεωρούν ότι με την αγωγή αυτή ο Κουρτάκης κάνει επίδειξη πυγμής του στιλ «θα σας δείξω εγώ ποιός είμαι και δεν έχω ανάγκη κανέναν Μαρινάκη για να το κάνω». Λέγεται μάλιστα ότι αυτό που ενόχλησε περισσότερο τον εκδότη των Παραπολιτικών – και ισως να εχει δίκιο- είναι τα γραφόμενα της Αυγής για «τα νέα τζάκια της διαπλοκής όπου φιγουράρει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης που έχει δημιουργήσει έναν μίνι μιντιακό ‘Ομιλο, με “ναυαρχίδα” την εφημερίδα Παραπολιτικά, η οποία συχνά αναλαμβάνει τη “βρώμικη δουλειά” του Μαξίμου».
Αρκετοί είναι βέβαια και αυτοί που θεωρούν την αγωγή Κουρτάκη ως διαφημιστικό κόλπο για το δωρεάν προμοτάρισμα της εφημερίδας Παραπολιτικά καθώς η Αυγή πλέον δεν είναι ένα (περιθωριακό) έντυπο της Αριστεράς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα του 4%…

Y.Γ: Γεγονός πάντως είναι οτι πρώτη φορά – όπως ξαναγράψαμε- βλέπεις μια εφημερίδα και τον εκδότη της να στρέφεται εναντίον άλλου εντύπου με αγωγή ζητώντας χρήματα ως αποζημίωση. Είχαμε δει επιχειρηματίες, πολιτικούς κ.α να στρέφονται εναντίον εφημερίδων και δημοσιογράφων, ακόμη ακόμη και δημοσιογράφους εναντίον μπλόγκερ συναδέλφων τους (Παναγιωτόπουλος του Μεγκα εναντίον Παπαγιάννη -fimotro), αλλά εφημερίδα εναντίον άλλης εφημερίδας πρώτη φορά… Συνήθως η όποια αντιπαλότητα εκδηλωνόταν μέσω των γραφόμενων της μιας ή της άλλης εφημερίδας σε στήλες παραπολιτικών κι όχι με αγωγές Παραπολιτικών…

Πηγή: zoornalistas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s