Όλη η Έκθεση της Alvarez & Marsal

Τον Μάϊο του 2012, λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πανίκος Δημητριάδης, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (Central Bank of Cyprus, CBC), ανέθεσε στην διεθνή εταιρία ALVAREZ & MARSAL  να διερευνήσει το ταχύτερο δυνατό και να του ετοιμάσει ένα report για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Γράφει συγκεκριμένα στο αίτημά του προς την A&M o κ. Δημητριάδης: “Τον μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως διοικητής της CBC τον Μάϊο του 2012, η Λαϊκή Τράπεζα (Cyprus Popular Bank, CPB) ζήτησε και έλαβε κρατική βοήθεια €1,8 δις…  Το φλέγον ερώτημα ήταν αν η Λαϊκή (CPB) ήταν μεμονωμένη περίπτωση ή η πρώτη ένδειξη ενός συστημικού προβλήματος“.

Δείτε τι γράφει η έκθεση για 

  1. τις ζημίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου εξαιτίας της έκθεσής της σε Ελληνικά ομόλογα
  2. την αγορά από την Τράπεζα Κύπρου της Ρουμάνικης Banca Transilvania (Δεκ. 2009)
  3. την αγορά από την Τράπεζα Κύπρου της Ρωσικής Uniastrum (Οκτ. 2008)
  4. Τη μετατροπή τον Μάρτιο του 2011 της Marfin Egnatia Bank από θυγατρική της Cyprus Popular Bank (CPB) σε υποκατάστημα.

Συγκεκριμένα, σχετικά με  τη μετατροπή τον Μάρτιο του 2011 της Marfin Egnatia Bank (“MEB”) από Ελληνική θυγατρική της Cyprus Popular Bank (CPB) σε υποκατάστημα αναφέρει:

” Είναι προφανές ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν έκανε καμία ενέργεια να σταματήσει την διασυνοριακή ενοποίηση των τραπεζών Marfin Eganit & Cyprus Popular η οποία ουσιαστικά μετέφερε τις υποχρεώσεις της πρώην Ελληνικής θυγατρικής στην Κύπρο.

( original text: It is apparent from the Investigation that the CBC did not take any actions to stop the cross- border merger which essentially transferred the liability of the former Greek subsidiary to Cyprus. )

Σήμερα έχουμε διαθέσιμη ολόκληρη την έκθεση ( 108 σελ., 2 Mb ) που ετοίμασε η Alvarez & Marsal κατ’ εντολή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ [ Alvarez and Marsal ].

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s