Ούτε ο Πούτιν δεν τολμάει να βοηθήσει τον Snowden. Φοβάται και για τα δικά του άπλυτα!

Σε πολιτικό και διπλωματικό θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του καταζητούμενου αμερικανού πρώην συμβούλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν. Ρωσία και ΗΠΑ έχουν επιδοθεί σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ, με έπαθλο τον αμερικάνο πράκτορα.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επέρριψε την ευθύνη στις ΗΠΑ για το γεγονός ότι ο Σνόουντεν παραμένει στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Όπως υποστήριξε ο Πούτιν η Ουάσινγκτον τον “παγίδευσε” στο ρωσικό έδαφος.

«Μας έκαναν ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο», είπε ειρωνικά ο Ρώσος πρόεδρος και τόνισε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέκλεισε όλες τις επιλογές που είχε ο Σνόουντεν όσον αφορά στην επιλογή του προορισμού του.

Ο Σνόουντεν σχεδίαζε να κάνει μόνο μία στάση στην Μόσχα, επεσήμανε και πρόσθεσε πως οι ίδιοι οι Αμερικανοί εκφόβισαν όλες τις άλλες χώρες. «Ήρθε απρόσκλητος στο έδαφός μας, δεν τον είχαμε καλέσει. Δεν ήμασταν ο τελικός του προορισμός. Ήρθε καθ” οδόν προς άλλα κράτη αλλά οι Αμερικανοί εταίροι μας στην πραγματικότητα απέκλεισαν την συνέχεια της φυγής του.

«Ουδείς θέλει να τον δεχθεί πλέον», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος ο Σνόουντεν θα ήθελε να φύγει από τη Ρωσία με την πρώτη ευκαιρία, προσθέτοντας: «ελπίζω να το κάνει».

«Του είχαμε πει “έχουμε σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θέλουμε να προκαλέσετε ζημία στις σχέσεις αυτές”. Είχε πει όχι. Είχε πει ‘”θέλω να συνεχίσω την δραστηριότητά μου, θέλω να συνεχίσω να μάχομαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα”. Του είχαμε απαντήσει “αυτό θα γίνει χωρίς εμάς, έχουμε άλλες μάχες να δώσουμε”», εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγή: koutipandoras.gr/39860/b-πούτιν-οι-ηπα-παγίδευσαν-τον-σνοούν.html

 

Advertisements