ΟΠΑΠ: Δεν βρίσκει άνθρωπο να υπογράψει τις συμβάσεις με τα “Ελληνικά Λαχεία” ο Λουρόπουλος!

 

Στέλεχος της OPAP Investment αρνήθηκε να προσυπογράψει τις συμβάσεις της Intralot και έφυγε. Άγνωστο αν σήμερα θα υπογραφεί μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και Emma Delta η παραχώρηση της άδειας για τα Λαχεία – 

Η άρνηση ανώτερου στελέχους της Οικονομικής Διεύθυνσης του ΟΠΑΠ, να προσυπογράψει τις συμβάσεις προμηθειών μεταξύ της «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ» και των μετόχων με την Intralot και SGI, ρίχνει «λάδι στη φωτιά»

Η στάση του καθ’ ύλην αρμόδιου, την τελευταία διετία, για το οικονομικό σκέλος των συμβάσεων παραχώρησης της 12ετούς άδειας διαχείρισης και λειτουργίας των Κρατικών Λαχείων, «μπλοκάρει» την διαδικασία. Οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε ο άνθρωπος «κλειδί» για τα οικονομικά των Λαχείων, τον ανάγκασαν  να υποβάλει την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της OPAP Investment. Πρόκειται για την θυγατρική του Οργανισμού που μετέχει με 67% στην «Ελληνικά Λαχεία», την κοινή δηλαδή εταιρεία των ΟΠΑΠ- Intralot – SGI η οποία ανακηρύχτηκε προσωρινός επιτυχών πλειοδότης στο σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο κείμενο της παραίτησης που υπεβλήθη την περασμένη Κυριακή 28 Ιουλίου, περιγράφονται λεπτομερώς οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Κωνσταντίνο Λουρόπουλο να προσυπογραφούν οι συμβάσεις. Αναφέρονται μάλιστα και ανάρμοστες εκφράσεις και απειλές που δέχθηκε.

Τα περιστατικά έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου όταν ο επικεφαλής του Οργανισμού, ζήτησε από το συγκεκριμένο στέλεχος  να προσυπογράψει τις συμβάσεις προμηθειών, με το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει άλλος οικονομικός υπηρεσιακός να τις εγκρίνει, και πρέπει να τις υπογράψεις εσύ».

Η άρνηση υπογραφής των συμβάσεων παραχώρησης, προκάλεσε, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή παραίτησης, σφοδρότατη ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Ελληνικά Λαχεία, με χρήση ύβρεων και απειλών περί απόλυσης.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικά Λαχεία συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία του συγκεκριμένου στελέχους, ενώ αποχώρησε κι άλλο ένα μέλος του ΔΣ.

Όλα αυτά συνέβησαν ενώ είχε προηγηθεί επιστολή της Emma Delta προς τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, στην οποία αναφέρεται ότι ο όμιλος Gtech  – Lottomatica είναι σε θέση να παράσχει την «Ελληνικά Λαχεία» με υπηρεσίες τουλάχιστον 50% φθηνότερες από αυτές που θα προσφέρει η SGI.

Η επιστολή αυτή, προκάλεσε αναστάτωση και ζητήθηκε από μεγάλο συμβουλευτικό οίκο να αξιολογηθεί.

Τα παραπάνω προστίθενται στη μακρά σειρά γεγονότων που έχουν σημαδέψει το διαγωνισμό για την παραχώρηση της άδειας των Λαχείων. Τυπικά σήμερα,  αναμένεται ότι θα πέσουν οι υπογραφές για τη σύμβαση παραχώρησης της άδειας για τα Λαχεία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας, όμως οι συγκρούσεις που βρίσκονται σε πλήρη ένταση και έκταση οδηγούν ακόμη και τον πιο ψύχραιμο παρατηρητή στο συμπέρασμα πως τα εξώδικα που έχουν ανταλλαγεί έως σήμερα αποτελούν την πρώτη μόνο πράξη ενός έργου που δείχνει ότι θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια.

Πηγή: http://www.exedra.gr/oikonomia-menu/item/9714-paraitisi-sok-ston-opap-rixnei-ladi-sti-fotia-kai-blokarei-tis-diadikasies#sthash.UNHKk5Ou.dpuf