Ο υπερήφανος αρκάς Κόκκορης, η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας και το παράνομο νεκροταφείο

του Α. Σκορδίλη

Αυτή η περιβόητη ατζέντα των (λεγόμενων) μεταρρυθμίσεων που υποτίθεται ότι αποτελεί προαπαιτούμενο για μιά νέα, βιώσιμη και … αποκεντρωμένη Ελληνική Επικράτεια μοιάζει (διάολε) να χωράει τα πάντα. Ακόμα και αυθαίρετα νεκροταφεία σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις ώστε να μπορούν … ευρύχωρα (και απόκεντρα) να αναπαυτούν οι μακαρίτες του μάταιου ετούτου (μεταρρυθμιζόμενου) κόσμου μας.

Μεταρρυθμιστής, εκσυγχρονιστής και συνειδητοποιημένος … αποκεντρωτής δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ο υπερήφανος Κόκκορης, δημοτικός άρχοντας του κοσμοπολίτικου δήμου Γλυφάδας Αττικής. Η μεταρρυθμιστική υπερηφάνεια του έχει εκδηλωθεί πολλάκις, τελευταία χρονικά φορά ήταν οι αρχές του περασμένου Αυγούστου, στην καρδιά του θέρους. Η αιτία της τελευταίας εκδήλωσης μεταρρυθμιστικής υπερηφάνειας εμπεριείχε και το θρησκευτικό στοιχείο. Επ’ αφορμή λοιπόν σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Αυγούστου ο υπερήφανος κ. Κόκκορης κινητοποίησε όλο τον επικοινωνιακό μηχανισμό του δήμου του (δεκάδες πανό σε δρόμους και πλατείες) για να επιτύχει την μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση “πιστών” στον ιερό των εκδηλώσεων τόπο, ήτοι σε προκατασκευασμένο ναό εντός των ορίων του νέου της Γλυφάδας δημοτικού νεκροταφείου.

Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αποκωδικοποιήσουμε περαιτέρω το περιεχόμενο της Κοκκορο – περηφάνειας. Η δημιουργία και λειτουργία του νεκροταφείου λοιπόν πιστώνεται δικαιωματικά στον Κόκκορη, λογίζεται στα επιτεύγματά του. Πρόκειται για ένα παράνομο και αυθαίρετο (με την βούλα) νεκροταφείο εντός της Α’ Ζώνης Προστασίας Υμηττού, σε δημόσια, δασική και αναδασωτέα έκταση, σε χώρο όπου έχει χαρτογραφηθεί ρέμα και απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα. Η … διεκδίκηση (βλ. καταπάτηση) και κατάκτηση (βλ. χρήση) του χώρου εκκινεί δυό χρόνια πριν, τον Αύγουστο 2011, στο πλευρό του δεδηλωμένου μεταρρυθμιστή υπερήφανου Κόκκορη και (ποιός άλλος;) η τοπική Ιερά Μητρόπολη. Σκαστή η παρανομία, εξ’ ου και το τσουχτερό πρόστιμο 103.500 € από τις αρμόδιες υπηρεσίες (με την υπό αριθμό 4027/22.12.2011 πράξη βεβαίωσης παράβασης), όμως η Κοκκορο- υπερηφάνεια … υπερηφάνεια. Τι αξία διάολε έχουν οι προστατευμένες ζώνες ή μερικές χιλιάδες € επιβάρυνση στον δημοτικό προϋπολογισμό όταν ο μακάριος ύπνος των μακαριτών δημοτών είναι εξασφαλισμένος; Προχωρημένη, μα την αλήθεια, μεταρρυθμιστική σκέψη …

Με αυτά και με αυτά, ο μεταρρυθμιστής δήμαρχος κ. Κόκκορης και οι πιστοί δημότες του βάδισαν αρχές Αυγούστου υπό τις ευλογίες της εξίσου μεταρρυθμιστικής τοπικής Μητρόπολης τον δρόμο προς την τελευταία (κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα) κατοικία τους. Τα (εντός πλαισίου νομιμότητας) περί δημιουργίας χώρου καύσης νεκρών ή διαδημοτικού νεκροταφείου προς εξυπηρέτηση όχι μόνο της κοσμοπολίτικης Γλυφάδας αλλά και των όμορων δήμων (υπάρχει ο απαραίτητος χώρος αλλά και τα σχετικά σχέδια χωροθέτησης στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου), υπό τις τρέχουσες (μεταρρυθμιστικές) συνθήκες φαντάζουν ανόσια. Βοήθειά μας!

Πηγή: http://www.truerespect.com.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=567:2013-09-09-16-47-35&catid=34:2010-06-07-19-49-39&Itemid=53

Advertisements