Ξημερώματα 28/9/2013: χρυσή αυγή για τη Δημοκρατία

Ξημερώματα Σαββάτου 28/9/2013: οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στο γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκοκαι τους τρεις βουλευτές, αφού έπειτα από την εισαγγελική έρευνα στοιχειοθετήθηκαν εντάλματα σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής συμμορίας και σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και πολλές ανθρωποκτονίες. Εκτός των βουλευτών συνελήφθησαν και δέκα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο μετά τις 9 συνελήφθη στο σπίτι του ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης και ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στο πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα στα μέλη της οποίας είναι και οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς και Μίχος. Οι κατηγορίες αφορούν σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων μία ανθρωποκτονία στην περιοχή των Πετραλώνων.

Και στον Ηλία Παναγιώταρο πέρασαν ωστόσο χειροπέδες. Ο βουλευτής συνελήφθη ενώ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στην είσοδο της ΓΑΔΑ. Χειροπέδες πέρασαν και στον Ιωάννη Λαγό ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα και για τον Χρήστο Παππά, βουλευτή επικρατείας και τον Νικόλαο Μίχο, βουλευτή Ευβοίας.

Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής οδηγήθηκαν άλλα δέκα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία και ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν και μετά τον φόνο του Παύλου Φύσσα.

 

Advertisements