Επιχειρηματίες και οι κυρίες τους στο δείπνο του “The Hellenic Initiative”

aggelopoulou clinton samaras 04

Οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Μπιλ Κλίντον ανάμεσα στο ζεύγος Θεόδωρου – Γιάννας Αγγελοπούλου

Η ελληνική πρωτοβουλία “The Hellenic Initiative” κατόρθωσε να συγκεντρώσει 1,9 εκ. δολ. στο επίσημο δείπνο, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στη Νέα Υόρκη.

Το ιβουάρ φόρεμα με τα διακριτικά κρύσταλλα του οίκου Chloé που αγόρασα λίγα 24ωρα πριν από το Barney’s New York ήταν τελικά η σωστή επιλογή. Οι πέτρες άστραφταν κάτω από τα φώτα του privé χώρου στον αριθμό 583 της Park Avenue στο Big Apple.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ντυμένος με ένα εξαιρετικής ραφής sur mesure κοστούμι. Ο κομψότατος επίσης τουρκοαμερικανικής καταγωγής CΕO της Coca Cola Μουχτάρ Κεντ ο οποίος έφτασε με ιδιωτικό αεροπλάνο από την Ατλάντα Τζόρτζια.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος. Ο δυναμικός Andrew Liveris της Dow Chemical. Ο κ. Γιώργος Λογοθέτης, συνιδρυτής του “The Hellenic Initiative” (παιδικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά). Τα ζεύγη Τζον Κατσιματίδη και Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Ολοι ήταν εκεί. Μεγάλα ονόματα της διεθνούς πολιτικής, οικονομικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του mister Κλίντον και του “The Hellenic Initiative”.

Great personalities σε ένα δείπνο πολλών αστέρων με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουν την Ελλάδα η οποία διέρχεται μία από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. «Όλοι μαζί να βοηθήσουμε την Ελλάδα γιατί το αξίζει» υποστηρίζει ο Μπιλ Κλίντον. Η ανταπόκριση ήταν πραγματικά εξαιρετική.

Το δείπνο με την υπογραφή Μπαρμπαρήγου και ο ενθουσιασμός του Κλίντον
Το dinner πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο Greek Prime Minister ήταν το επίκεντρο της προσοχής. Ο Anthony χαμογελούσε πανευτυχής. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσα από χορηγίες προσώπων και εταιριών ήταν πολλά. Αισιόδοξα χαμόγελα, πανίσχυροι businessmenοι οποίοι συνοδεύονταν από γοητευτικές κυρίες με αστραφτερές εμφανίσεις.

Σύνολα που έφεραν τις υπογραφές διάσημων σχεδιαστών όπως Givenchy, Balmain, Dior, Chanel, Tom Ford, Donna Karan και Rick Owens. Τα κοσμήματα άστραφταν στο φως των κεριών. Το μενού επιμελήθηκε η δημοφιλής τηλεοπτική μαγείρισσα Αργυρώ Μπαμπαρήγου. Οι επιλογές της κ. Μπαρμπαρήγου, η οποία ξεκίνησε με δειλά βήματα από την Πάρο για να κατακτήσει τις τηλεοπτικές οθόνες, φαίνεται ότι ενθουσίασαν τον mister Κλίντον. Προβλέπω ότι η πρώην ταπεινή Αργυρώ της νήσου Πάρου και της chic ψαροταβέρνας «Παπαδάκης» επί της οδού Φωκυλίδου θα κάνει διεθνή καριέρα. Μετά τον mister Κλίντον ίσως την καλέσει κοντά του για να του φτιάξει Greek salad, ψάρι με χορταρικά και κατσικάκι στη γάστρα και ο… Μπαράκ Ομπάμα.

Συζητήσεις
Στο δείπνο συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα. Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και βέβαια το θέμα της Χρυσής Αυγής. Στην διάρκεια του δείπνου βραβεύτηκαν οι κ.κ. Δρακόπουλος του Ιδρύματος Νιάρχος, Κεντ και Liveris για την σημαντική προσφορά τους και το μεγάλο φιλανθρωπικό τους έργο.

Ο κ. Σαμαράς και η συνοδεία του αναχώρησαν αμέσως μετά για το αεροδρόμιο Κένεντι όπου τους περίμενε με τα… φώτα ανοιχτά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Έπρεπε να επιστρέψουν γρήγορα στην Αθήνα. Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται καυτό με τόσα θέματα ανοιχτά. Ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις και τις προφυλακίσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής. Την Δευτέρα ως γνωστόν αναχωρούν για το Ισραήλ. Oh mon dieu! Le Premier ministre est très fatigué!
πηγή

Advertisements