Ο δήμαρχος Κηφισιάς και ο mr. Jumbo καταπάτησαν καμένες δασικές εκτάσεις!

Μετά από 5 ώρες συνεδρίαση στις 21/11/2013 το ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε την μήνυση που είχε κατατεθεί από το Δασαρχείο Πεντέλης εις βάρος του Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, του επιχειρηματία Βακάκη, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo και του κ. Μαγγίνα ο οποίος έχει αποβιώσει.

Η μηνυτήρια αναφορά του Δασαρχείου Πεντέλης συστάθηκε μετά από καταγγελία των δημοτών κ.κ. Ζωή Κατσιάνη και Ιωάννη Ματάλα κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά, για το μπάζωμα δάσους 4 στεμμάτων από τις εκσκαφές που έγιναν προκειμένου να κατασκευαστεί η πισίνα 700 τμ στη βίλα του επιχειρηματία Βακάκη.

Η ακροαματική διαδικασία απέδειξε ότι ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης ήταν γνώστης του παράνομου γεγονότος από το πρώτο φορτηγό που ξεφόρτωνε στην αναδασωτέα περιοχή του πρώην Κτήματος Ηλιοπούλου. Αμφότεροι οι δημότες παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Εκτός από την βαριά ποινή των 18 μηνών φυλάκιση με αναστολή το δικαστήριο επέβαλε και πρόστιμο 100.200,00 ευρώ στον καθένα ξεχωριστά κ.κ. Δήμαρχο Χιωτάκη και επιχειρηματία Βακάκη.

Οι δικηγόροι των καταδικασθέντων δήλωσαν ότι θα κάνουν έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

Πηγή

Advertisements