Το Βήμα: τον Μάη ο Στουρνάρας στην ΤΤΕ. Axiaplus: Ακλόνητος ο Προβόπουλος.

Ως αξιοπερίεργα αντιμετωπίζονται δημοσιεύματα και φήμες που εμπλέκουν διάφορα πολιτικά και μη πρόσωπα με τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Και τούτο γιατί η ανανέωση της θητείας του κ. Προβόπουλου, που ολοκληρώνεται την προσεχή άνοιξη, έχει ουσιαστικά κλειδώσει. Και στο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για τους χειρισμούς του κεντρικού τραπεζίτη στη διάρκεια της κρίσης και τον ρόλο του στην ανάκτηση της διεθνούς εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία.  Άλλωστε, και από την πλευρά της τρόικας, πέραν της αποδοχής του κεντρικού τραπεζίτη, υπάρχει και η θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «δεν είναι ώρα για πειραματισμούς και αλλαγές».

Πηγή

ΤΟ ΒΗΜΑ, του “Ειδικού συνεργάτη”
[…] Όπως και να έχει πάντως οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα παραταθούν και δεν πρόκειται να υπάρξουν αποφάσεις μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Άλλωστε ο κ. Στουρνάρας στην παρούσα φάση θέλει να διαμορφώσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την επόμενη φάση της καριέρας του.
Όλα δείχνουν ότι στα τέλη της Ανοιξης θα επιλεγεί για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Μάιο θα εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών. Θα προσπαθήσει λοιπόν στην τελευταία φάση της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών να διαμορφώσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον διάδοχό του.
Κατά τα φαινόμενα ο πρωθυπουργός κ. Αντ.Σαμαράς έχει προκρίνει το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.
Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ο διάδοχος του κ. Στουρνάρα