Πρόσκληση – πρόκληση Ελευθεροτυπίας σε Κόκκαλη!

Την περασμένη Δευτέρα η Ελευθεροτυπία είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «Αντισταθμιστικά με ονοματεπώνυμο / Στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ προγράμματα με απαιτήσεις Άκη-Γερμανών »  που συνοδευόταν από υπερμεγέθη φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου να συνομιλεί με τον Σωκράτη Κόκκαλη της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Στο ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες που υπέγραφε ο άρτι αφιχθείς στη Μίνωος, Γιάννης Ντάσκας, και υπό τον τίτλο «Όταν μοιράζει ο μιζαδόρος» γινόταν λόγος για στοιχεία από πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις συμβάσεις υποβρυχίων. Βάσει αυτών των στοιχείων και του ρεπορτάζ, έβγαινε το συμπέρασμα περί ύποπτης ανάθεσης έργων από γερμανικές εταιρείες (που εμπλέκονται στις μίζες) στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ .

Στην εφημερίδα απάντησε με επιστολή ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Γ. Τρουλινός που κάνει λόγο για παραποίηση των στοιχείων. Η επιστολή διευκρινίζει ότι η ΙΝΤΡΑΚΟΜ επελέγη μετά από ανταγωνιστική διαδικασία επιλογής και ότι για τα προγράμματα των υποβρυχίων συνολικού ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ στην εταιρεία του Κόκκαλη δόθηκε ένα υπο-κατασκευαστικό έργο ύψους μόλις 5,1 εκατ. Ευρώ.

Επίσης στην επιστολή γίνεται λόγος για στοχοποίηση μιας εγχώριας, αμιγώς ελληνικής παραγωγικής και εξαγωγικής βιομηχανικής μονάδας με σημαντική συνεισφορά στην άμυνα και στη βιομηχανία της χώρας.

«Η συνέντευξη θα μοιραστεί με dvd ως προσφορά της “Κ.Ε.”»!..
Αντί απάντησης ο εκδότης της «Ε», προς τον οποίο απευθύνεται η επιστολή και πριν από οιαδήποτε ανταπάντηση του δημοσιογράφου, προσκαλεί τον Σωκράτη Κόκκαλη σε ελεύθερη συζήτηση-συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στα γραφεία της «Ε». Σε σχετικό κείμενο στη σημερινή «Ε», όπου υπάρχουν λοιδορίες  και ακαταλαβίστικα (για τους κοινούς αναγνώστες) υπονοούμενα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Για να εξαλειφθούν τα οποιαδήποτε, τυχόν, ερωτηματικά διατηρεί, όπως αναφέρει η επιστολή, ο κ. Τρουλλινός, ο κ. Κόκκαλης, οι συνεργάτες τους και οι εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ για «το κίνητρο» αλλά και την εγκυρότητα όλων όσα περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα, αλλά και για να χυθεί άπλετο φως στην αναφορά για, δήθεν, «στοχοποίηση ελληνικών μονάδων», ο εκδότης της «Ε», προς τον οποίο απευθύνεται η επιστολή, αντί και πριν από οιαδήποτε ανταπάντηση του δημοσιογράφου, προσκαλεί τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη σε ελεύθερη συζήτηση-συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στα γραφεία της «Ε».

Η συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο σύνολό της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Παράλληλα, για να μη διατηρεί ο κ. Κόκκαλης την παραμικρή αμφιβολία για την πλήρη δημοσίευση της σχετικής συνέντευξης, όπως ίσως διατηρεί λόγω υποθέσεων που έχει στο παρελθόν χειριστεί ο κ. Οικονομόπουλος ως δικηγόρος, η συζήτηση θα μαγνητοσκοπηθεί, ο κ. Κόκκαλης θα λάβει επιτόπου πλήρες αντίγραφο και είτε θα μεταδοθεί από το enet.gr είτε θα μοιραστεί με dvd ως προσφορά της “Κ.Ε.”. »

Πηγή

Advertisements