Αποχωρεί ο Κόκκαλης από την Hellas On Line?

Αναμφίβολα ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει δείξει ότι είναι ένας επιχειρηματίας που γνωρίζει καλά τους όρους της αγοράς και το πεδίο των διαπραγματεύσεων. Αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει παρά το γεγονός ότι κάποιες φορές δεν έχουν ευοδωθεί τα σχέδιά του, εξέλιξη αναμενόμενη στις business.

Εάν, όμως, τελικά επαληθευθούν οι πληροφορίες, που προέρχονται από απολύτως αξιόπιστες πηγές, τότε ο μεγαλοεπιχειρηματίας είναι ένα βήμα πριν την επίτευξη μιας συμφωνίας που μόνο ως super deal θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ιδίως σε εποχές όπως αυτή που βιώνουμε, με τη ρευστότητα να είναι περιορισμένη και τα νούμερα που πέφτουν στο τραπέζι να μη θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν.

Όπως αναφέρουν, λοιπόν, καλά πληροφορημένες πηγές, ο Σ. Κόκκαλης επιχειρεί να απεμπλακεί από τη Hellas On Line και είναι σε προχωρημένες επαφές με τη Vodafone ώστε να πουλήσει το μερίδιό του σε αυτήν. Και αν μέχρι εδώ δεν υπάρχει κάτι το… αξιοπερίεργο, καθώς αφενός η στήλη έχει αποκαλύψει τα σχέδιά του για αποχώρηση από τη HOL, αφετέρου η Vodafone έχει μερίδιο περί το 18% στην εισηγμένη, όταν διαβάσετε τα νούμερα θα καταλάβετε.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό ο μεγαλοεπιχειρηματίας φέρεται να έπεισε την πολυεθνική να του δώσει 95 εκατ. ευρώ αλλά και να αναλάβει δάνεια 150-160 εκατ. ευρώ! Δηλαδή, μιλάμε συνολικά για μια συναλλαγή αξίας σχεδόν 250 εκατ. ευρώ! Ποσά που δύσκολα δίνονται τέτοια εποχή! Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλη η πιάτσα, όλη η αγορά προσπαθεί να καταλάβει πώς ο Κόκκαλης μπορεί να έχει πείσει τη Vodafone να δώσει τόσο μεγάλο ποσό, γιαυτό και μιλάνε όλοι για τα «νέα μαγικά του Σωκράτη»!

Σημειώνεται ότι εσχάτως στον όμιλο Intracom-Intralot-HOL παρατηρούνται διοικητικές ανακατατάξεις, ο Σ. Κόκκαλης αποχωρεί προωθώντας τον υιό του Κωνσταντίνο Σ. Κόκκαλη, που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος) στη HOL από την οποία αποχώρησε ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος, Αντώνης Κεραστάρης, που πήρε υψηλή θέση στην Intralot.

Πηγή

Advertisements