Μπράβο κ. Στουρνάρα

Ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμη, αλλά δεν είναι κακό μερικές φορές να λέμε κι ένα μπράβο .

«Η τρόικα έπεσε τραγικά έξω στις προβλέψεις», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,μιλώντας απόψε σε συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Τολμήστε για τη Δημοκρατία».
Από το βήμα αυτό σημείωσε ότι το Σεπτέμβριο η τριμερής άφησε ένα χαρτί στο υπουργείο Οικονομικών με λανθασμένες δημοσιονομικές προβλέψεις με βάση τις οποίες ζητούσε μέτρα 3 δισ. ευρώ για το 2014 κάτι που δεν δέχθηκε η ελληνική πλευρά.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
Αν το δεχόμουν θα ήταν μια μεγάλη καταστροφή, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.
Τα τελευταίο χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχει εξαλείψει τα δύο βασικά αίτια της κρίσης, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, τόνισε, επισημαίνοντας ότι «η άλλη όψη της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι η μείωση του βιοτικού επιπέδου», υπενθυμίζοντας ότι στη χώρα μας έχει καταγραφεί μείωση 35% του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών.

«Τα νούμερα δείχνουν σημαντική βελτίωση ίσως καλύτερη κι από αυτή που περίμενα κι εγώ. Από τη στιγμή που βελτιώνονται τα νούμερα μέχρι τη στιγμή που ο κόσμος θα δει κάποια χρήματα στην τσέπη μεσολαβεί όμως ένα χρονικό διάστημα και αυτό το διάστημα θα το ζήσουμε τώρα», είπε ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας ότι ο κίνδυνος είναι να λεηλατηθεί η χώρα από τις δυνάμεις του λαϊκισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στο ίδιο πάνελ με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι ο οποίος χαρακτήρισε «κλειδί» για την επιτυχία της Ελλάδας την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και συνεχάρη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα. Παράλληλα όμως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μην επέλθει εφησυχασμός μετά την επίτευξη του πλεονάσματος.

Πηγή

Advertisements