Πώς το στοίχημα στο διαδίκτυο φέρνει κοντά το ΕΘΝΟΣ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

huf4

ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης

Μια περίεργη ιστορία διαπλοκής παίζεται αυτό το διάστημα στο παρασκήνιο και το προσκήνιο της δημόσιας ζωής.

Πρόκειται για μια τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν το στοίχημα στο διαδίκτυο και η οποία ενώ κατατίθεται στη Βουλή στη συνέχεια αποσύρεται.

Το τελευταίο διάστημα η τροπολογία φάντασμα κατατέθηκε τρεις φορές για να ψηφιστείαλλά κάποιος “από μηχανής Θεός” εμφανίζονταν την τελευταία στιγμή και με διάφορες προφάσεις την απέσυρε.

Η τύχη του επίμαχου νόμου αγνοείται παρά το γεγονός ότι μετά την πώληση του ΟΠΑΠ στην EMMA DELTA η κυβέρνηση υποχρεούται να παραχωρήσει απ’ την 1η Σεπτεμβρίου το μονοπώλιο του διαδικτυακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιστρέψει εξήντα εκατομμύρια ευρώ όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία που έχει υπογραφεί και έχει κυρωθεί απ’ τη Βουλή.

Αλήθεια ποια είναι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εμποδίζουν την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία;

 Πώς μπορεί μια παράνομη εταιρεία στοιχημάτων να έχει διαμορφώσει πανίσχυρο λόμπι στη Βουλή και να μπλοκάρει ένα νόμο που είναι υποχρεωτικός αφού απορρέει από συμβατικές υποχρεώσεις του κράτους;

Αν ρίξετε μια ματιά στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής θα καταλάβετε το έντονο ενδιαφέρον που επιδείκνυε το συγκρότημα του Γ. Μπόμπολα να εμποδίσει την παραχώρηση του διαδικτυακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ.

Το ίδιο ενδιαφέρον επιδεικνύει και μια άλλη εφημερίδα η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ παρά το γεγονός ότι αντιπαλεύει τον όμιλο Μπόμπολα στον τομέα των δημοσίων έργων.

Ποιος αλήθεια είναι ο παράγοντας που διαμόρφωσε ενότητα γραμμής ανάμεσα σε δύο αντίπαλες εφημερίδες τόσο σε επίπεδο γραμμής όσο και σε επίπεδο συμφερόντων;

Πρόκειται όπως μάθαμε για κάποιον αρχιτέκτονα, τον κ. Δημήτρη Μάρη, ο οποίος έστησε μια εταιρεία για την προώθηση διαδικτυακού στοιχήματος η οποία υποστηρίζεται από εξειδικευμένα σάιτ.

Ο αρχιτέκτων κ. Μάρης δεν είναι μόνος του. Συνέταιρος στην εταιρεία στοιχημάτων είναι ο Φώτης Μπόμπολας ο οποίος πιέζει με την δύναμη κρούσης που διαθέτει στα μέσα ενημέρωσης να μην παραδοθεί το μονοπώλιο στον ΟΠΑΠ.

Προφανώς ο εν λόγω εκδότης το μόνο μονοπώλιο που υποστηρίζει είναι αυτό στα δημόσια έργα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή η καμπάνια κατά του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ άρχισε να γιγαντώνεται όταν ο ΟΠΑΠ απέρριψε την πρόταση Μπόμπολα – Μάρη για την εξαγορά της εταιρείας η οποία έτσι κι αλλιώς θα υποχρεωθεί σε κλείσιμο απ’ το Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μάρης είναι και μέτοχος στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η οποία στηρίζει επικοινωνιακά το ζήτημα του στοιχήματος αλλά είναι στα μαχαίρια με το ΕΘΝΟΣ για τα δημόσια έργα.

Μιλάμε δηλαδή για της διαπλοκής το κάγκελο και μια κυβέρνηση που σέρνεται από μικρούς και μεγάλους νταβατζήδες.

Όσο για τα παραμύθια περί παρέμβασης της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού δεν είναι τίποτε άλλο παρά το άλλοθι που προβάλει το άτολμο πολιτικό προσωπικό για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Πηγή

Σχετικά: ποιος είναι ο Δημήτρης Μάρης

Advertisements