Ελιά, Ελιά και Μπένι βασιλιά

Ελιά, Ελιά και Μπένι βασιλιά

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

venenthr

Βαγγέλης Βενιζέλος

Δεν παραιτείται ακόμα και σε περίπτωση συντριβής του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζει σε συνέντευξή του. ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Σαφέστατα ουδείς ανέμενε κάτι το διαφορετικό. Βέβαια, αν και ιδιαίτερα συμπαθής (στην οικογένειά του, για παράδειγμα), ο κ. Βενιζέλος δυσκολεύεται.

♦ Τόσα χρόνια περίμενε να κάτσει στην καρέκλα, τώρα που την βρήκε θα την αφήσει; Ελάχιστες καρέκλες είναι τόσο αναπαυτικές. Και στηρίζουν τόσο όμορφα τη μέση.

♦ Φυσικά, για να συντριβεί κάτι, θα πρέπει πρώτα να βρίσκεται στον αέρα. Με ποσοστό 12.28% στις εκλογές Ιουνίου 2012, έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τη συντριβή και βρισκόμαστε κάπου στον πάτο του Αιγαίου. Όπου να “ναι 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα.

♦ Όσο για τη συγκρότηση της «Ελιάς», το γέλιο αναδεικνύεται άφθονο. Με ολόφρεσκα υλικά και από τη δημοσιογραφία (όπως τον Παντελή Καψή και τη σύζυγο Σφαέλου), το ξαναζεσταμένο ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις για να πέσει ακόμα χαμηλότερα στις εκλογές.

♦ Και επίσης, Ελιά είχαμε ήδη, ήταν πρωθυπουργός από το 1996 μέχρι το 2004, ευχαρίστησε και τους Αμερικανούς στα Ίμια, μας έβαλε στο ευρώ με πλαστά στοιχεία, διόρισε και δύο άψογους Υπουργούς Άμυνας (ουδείς εκ των οποίων βρέθηκε με μαύρα λεφτά σε λογαριασμούς), διοργάνωσε και εξαιρετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (ΣΟΥΠΕΡ-Υπερπροσφορά, στους Ολυμπιακούς οι Παραολυμπιακοί δώρο). Δεν μας χρειάζεται άλλη.

♦ Η πιο ανησυχητική, ωστόσο, παράμετρος της συμπεριφοράς του ΠΑΣΟΚ, είναι η συνεχής αλαζονεία. Τα στελέχη του συμπεριφέρονται σαν να μας κάνουν και χάρη που δεν φεύγουν από τη χώρα για να κάνουν πολιτική καριέρα αλλού, που θα τους εκτιμήσουν περισσότερο. Λύσσα κακιά να μας σοσιαλίσουν.

♦ Φερ” ειπείν, η αναφορά Βενιζέλου σε μισθούς 70 ευρώ στη Μολδαβία, η οποία, όπως είπε «είναι δίπλα μας, μια ώρα με το αεροπλάνο» (το οποίο φυσικά δεν μπορείς να το πάρεις με 70 ευρώ μισθό, αλλά άλλο αυτό), σε κάνει να αναρωτιέσαι: είναι ο ίδιος Βενιζέλος με τα 11 ακίνητα και τα 2 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις;

♦ Και ξέρεις, είναι προφανές, ότι ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θεωρεί πως η χώρα στην οποία αντιπροεδρεύει βρίσκεται σε επίπεδο Ουγκάντα, όταν ο ίδιος φιλοδοξεί να αναβαθμιστούμε, επιτέλους, στο επίπεδο της Μολδαβίας

πηγή

Advertisements