Προθεσμία μέχρι τις 15/9 για Μαρινάκη, Σαρρή, Κομπότη και λοιπά παληκάρια

Η έρευνα διενεργείται για τον τρόπο κλήρωσης των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και την κατάρτιση πινάκων της διαιτησίας, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Αριστείδης Κορέας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με σκοπό να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία κ.α.

Μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνας, και μετά την έκδοση βουλεύματος έχει εγκριθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπό διερεύνηση υπόθεση, προς εξακρίβωση των κατηγοριών τις οποίες αναζητά ο εισαγγελικός λειτουργός. Ειδικότερα, στο υπ’ αριθμ. 1921/2014) βούλευμά τους, του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, επιτρέπεται στον κ. Κορέα να αξιοποιήσει κάθε επιβαρυντικό στοιχείο για «τη διακρίβωση της συνολικής εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκόμενων».

Μέχρι στιγμής για ανωμοτί κατάθεση (ως ύποπτοι δηλαδή) έχουν κληθεί έντεκα άτομα: ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο γ’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο σύμβουλος της ΕΠΟ, Αριστείδης Σταθόπουλος, ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Θόδωρος Κουρίδης, ο παράγοντας της διαιτησίας, Θανάσης Μπριάκος, το πρώην μέλος της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και οι διαιτητές Ιωαννίδης, Αμπάρκιολης και Κάμπαξης

Στον εισαγγελικό λειτουργό σύμφωνα πάντα με πληροφορίες εμφανίστηκαν σήμερα (όπως ήταν προγραμματισμένο να καταθέσουν) οι συνήγοροί τους, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις για τις 15 Σεπτεμβρίου. Η αιτιολογία έχει να κάνει τον χρόνο που υποστήριξαν οι δικηγόροι τους ότι απαιτείται για να προετοιμάσουν το υπόμνημά τους, λόγω του μεγάλου εύρους της δικογραφίας.

Να σημειωθεί πως οι κληθέντες εκπροσωπήθηκαν την Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα από τους δικηγόρους τους, πλην του ενός εκ των δύο προέδρων ΠΑΕ ο οποίος είχε και αυτοπρόσωπη παρουσία.

Σημειολογική προθεσμία
Προθεσμία για τις 15 Σεπτεμβρίου ώστε να παράσχουν έγγραφες εξηγήσεις πήραν από τον εισαγγελέα Αρ.Κορέα οι ύποπτοι για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Η ημερομηνία συμπίπτει με τις τοποθετήσεις των δικαστικών λειτουργών.

Στο κενό οι πιέσεις για rotation* στην αθλητική εισαγγελία
Εντός Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι τοποθετήσεις των δικαστικών λειτουργών. Ασκήθηκαν πιέσεις σε υψηλό επίπεδο για το ενδεχόμενο αλλαγών στην αθλητική εισαγγελία Αθηνών, όπου οι Χ.Λακαφώσης-Αρ.Κορέας έχουν κάνει μια συστηματική δουλειά με τεκμηριωμένη έρευνα σε βάθος.

Μάλιστα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδιος επί αθλητικών θεμάτων, Θ.Ακριτίδης είχε τακτική ενημέρωση από τους δύο συναδέλφους του και εκφράστηκε με ιδιαίτερα κολακευτικό τρόπο για όσα έγιναν την τελευταία τριετία.

Η ηγεσία της Δικαιοσϋνης θεωρεί ότι οι δύο εισαγγελείς πρέπει να παραμείνουν στο πόστο τους για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Άλλωστε οποιαδήποτε αλλαγή σε μια χρονική περίοδο που εξελίσσεται η έρευνα για εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αποκαλύπτονται οι ευθύνες φυσικών προσώπων για τις πλαστές ενημερότητες ομάδων, υπάρχει κίνδυνος να εκληφθεί από την κοινή γνώμη ως προσπάθεια συγκάλυψης των ανοιχτών υποθέσεων διαφθοράς.

*λέξη που χρησιμοποίησε στην τηλεοπτική “Δίκη” ο Σ.Πιλάβιος επιχειρώντας ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την αποπομπή των καταξιωμένων ποδοσφαιρικών εισαγγελέων Ανδρ.Φάκου-Μ.Αντωνακάκη

πηγή: eglimatikotita.gr

Advertisements