Τα Παραπολιτικά “βλέπουν” Ρώσικη μαφία πίσω από την επίθεση στον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο

Σχέση μεταξύ των δικαστικών ερευνών για τις μαϊμουδιές Hellas Power / Energa στο χώρο της ενέργειας και των πρόσφατων πυροβολισμών έξω από το σπίτι του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου “βλέπουν” τα Παραπολιτικά. Σε σημερινή (10/11/2014) ανάρτηση στο site parapolitika.gr θεωρούν ότι η έρευνα που πραγματοποίησε ο γνωστός δικηγόρος προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου ενόχλησε το σύστημα των συμφερόντων που διαπλέκονται με τις δύο εταιρείες Hellas Power / Energa. Υπενθυμίζουν μάλιστα με νόημα ότι ο επιχειρηματίας Βασίλης Μηλιώνης συνεργάστηκε για αρκετό διάστημα με τον γιο του μικρομετόχου του ΟΠΑΠ, Γιώργο Μελισσανίδη. Φαίνεται πως πάμε σε κορύφωση της μάχης Μαρινάκη – Μελισσανίδη.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών:

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρατική Ασφάλεια μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε γνωστός δικηγόρος έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Το σκηνικό της επίθεσης και ιδιαίτερα ο άσκοπος πυροβολισμός από τους «αγνώστους», οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει τη ληστεία, αλλάζουν τον προσανατολισμό των ερευνών. Στην Κρατική Ασφάλεια σήμανε συναγερμός όταν πληροφορήθηκαν για τις σημαντικές υποθέσεις που o εν λόγω δικηγόρος χειρίζεται τα τελευταία χρόνια. Είναι αντίδικος με την ιδιότητα του εκπροσώπου του ΔΕΣΜΗΕ με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες Hellas Power και Energa, που φέσωσαν το Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Φειδιου, Πεντέλη

Μάλιστα, είναι γνώστης της διαδρομής που ακολούθησαν οι δύο εταιρείες, καθώς και των τεχνασμάτων, με τις αλλεπάλληλες αλλαγές τόσο σε επίπεδο μετόχων όσο και διοικήσεων, που είχαν τελικό στόχο να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος και να φορτώσουν την ευθύνη σε ανύπαρκτους Ρώσους επενδυτές. Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας Βασίλης Μηλιώνης συνεργάστηκε για αρκετό διάστημα με τον γιο του μικρομετόχου του ΟΠΑΠ, Γιώργο Μελισσανίδη. Οι δύο μάλιστα είχαν προχωρήσει στη δημιουργία της εταιρείας με την επωνυμία Aegean Power.

Η έρευνα που πραγματοποίησε ο γνωστός δικηγόρος προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου ενόχλησε το σύστημα των συμφερόντων που διαπλέκονται με τις δύο εταιρείες. Άλλωστε, οι σχέσεις τους με την οργανωμένη μαφία και ιδιαίτερα με τη ρωσική είναι ιδιαίτερα στενές, φτάνοντας σε σημείο να γίνουν εταιρικές, με τη μεταβίβαση της Hellas Power σε… επενδυτές από τη Μόσχα.

Αυτά για σήμερα. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

Φειδιου, Πεντέλη 02

Tags: Γιώργος Αντωνόπουλος, Βασίλης Μηλιώνης, Γιώργος Μελισσανίδης, Aegean Power, Hellas Power, ΔΕΣΜΗΕ

πηγή parapolitika

Advertisements