Φέργκιουσον : Η αρχή ενός νέου φρικτού κεφαλαίου στην Αμερικάνικη Ιστορία

Του Michael Snyder

Ήταν συνωμοσία ή ήταν ανικανότητα; Αυτές φαίνεται να είναι οι μόνες δύο εναλλακτικές λύσεις σχετικά μετά την τρομακτική βία που είδαμε στο Φέργκιουσον, τη Δευτέρα το βράδυ. Ο πρώτος γύρος των ταραχών στο Φέργκιουσον τον περασμένο Αύγουστο ήταν μία έκπληξη, αλλά αυτή τη φορά οι αρχές είχαν περισσότερο από τρεις μήνες για να προετοιμαστούν. Είχαν την ικανότητα να ελέγξουν με ακρίβεια πότε θα ανακοινωθεί η μεγάλη απόφαση του Δικαστηρίου και πόσοι αστυνομικοί και στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς θα αναπτυχθούν στους δρόμους. Αλλά παρ ‘όλα αυτά, η βία στο Φέργκιουσον, τη Δευτέρα το βράδυ ήταν ακόμη χειρότερη από ό, τι είδαμε τον περασμένο Αύγουστο.

Ferguson riots

Ferguson riots

Είτε αυτό ήταν μια περίπτωση σχεδόν απίστευτης ανικανότητας, ή υπήρχε κάποιος που πραγματικά ήθελε να συμβεί αυτό. Αν κάποιος πραγματικά προσπαθεί να προκαλέσει περισσότερη βία στην Φέργκιουσον, τότε μεταχειρίζεται τους εξεγερμένους σαν ένα βιολί. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ιδέα ότι θα μπορούσαν δυνητικά να είναι απλά πιόνια σε ένα παιχνίδι που είναι πολύ μεγαλύτερο από ό, τι ποτέ φανταστεί. Η μόνη άλλη εναλλακτική λύση για να εξηγήσει αυτό που μόλις είδαμε είναι η ανικανότητα σε ένα επίπεδο που είναι απολύτως γελοία. Κάτι σίγουρα δεν μυρίζει σωστό για όλα αυτά, και ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή ο αμερικανικός λαός θα μάθει την αλήθεια. Τα παρακάτω είναι 10 “συμπτώσεις” από τη Δευτέρα το βράδυ στο Ferguson, που είναι πάρα πολύ κραυγαλέες να αγνοηθούν …

“# 1 Ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές αρχές επιβολής του νόμου είχαν πάνω από τρεις μήνες για να προετοιμαστούν για τη βία που θα ακολουθήσει την ανακοίνωση της μεγάλης απόφασης του Δικαστηρίου. Τα mainstream ΜΜΕ προκαταλάμβαναν και φούσκωναν ατέλειωτα αυτή την αντιπαράθεση και όλοι γνώριζαν ότι ψήνονταν φασαρίες. Όμως, παρά το τεράστιο χρονικό διάστημα για την προετοιμασία, πολύ λίγα πράγματα είχαν πραγματικά γίνει για να εμποδίσουν κάθε μορφή βίας από το να συμβεί.

“# 2 Κάποιος πήρε την απόφαση να γίνει η δημόσια ανακοίνωση για τη μεγάλη απόφαση της κριτικής επιτροπής το βράδυ. Όποιος εμπλέκεται στην επιβολή του νόμου ξέρει ότι ο έλεγχος του πλήθους είναι πολύ πιο δύσκολος μετά από το σκοτάδι. Αυτό εξασφάλισε επίσης ότι αντί να είναι απασχολημένοι με την εργασία ή το σχολείο, ένας μέγιστος αριθμός των διαδηλωτών θα είναι σε θέση να συμμετέχουν στη βία.

“# 3 Ευτυχώς για τα mainstream ΜΜΕ, το timing της ανακοίνωσης της μεγάλης απόφασης του Δικαστηρίου ήταν τέλειο ώστε να παρέχουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θεατών για τα μεγάλα δίκτυα ειδήσεων.

“# 4 Ακριβώς όπως και τον περασμένο Αύγουστο, καμία αρχή επιβολής του νόμου δεν απάντησε, ενώ δεκάδες επιχειρήσεις υπέστησαν βανδαλισμό, λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν.

“# 5 Σύμφωνα με τον Δήμαρχο του Φέργκιουσον James Knowles, στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς σκοπίμως απέφυγαν να παρέμβουν στην εξέγερση που ξέσπασε όταν η απόφαση ενόρκων έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό …

Σε συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος αποκαλεί την καθυστέρηση “ιδιαίτερα ανησυχητική” και είπε ότι οι στρατιώτες της Φρουράς ήταν διαθέσιμοι αλλά δεν είχαν αναπτυχθεί όταν αξιωματούχοι της πόλης ρώτησαν.

Τα στρατεύματα είχαν ετοιμασθεί την περασμένη εβδομάδα από τον κυβερνήτη Jay Nixon όσο η μέρα της μεγάλης απόφασης του Δικαστηρίου πλησίαζε. Αλλά, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί το βράδυ και πλιατσικολόγοι πυρπόλησαν τα κτίρια, τα στρατεύματα αυτά δεν βρέθηκαν πουθενά.

# 6 Αναφέρεται ότι οι βαριά οπλισμένοι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς περιορίστηκαν σε «διατήρηση της ειρήνης σε ένα δικαστήριο, περιπολίες στα περίχωρα της πόλης και πρόληψη των ταραχών σε άλλα προάστια» την ώρα που τρομακτική βία μαινόταν στην καρδιά του Φέργκιουσον το βράδυ της Δευτέρας.

# 7 Ο Υποδιοικητής Κυβερνήτης του Μιζούρι Peter Kinder έχει κατηγορήσει τον Κυβερνήτη του Μιζούρι Jay Nixon (Τζέι Νίξον) ότι κράτησε πίσω τα στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς, λόγω της πίεσης από την κυβέρνηση Ομπάμα. Τη Δευτέρα το βράδυ, έκανε θυμωμένος την ακόλουθη δήλωση προς το Fox News …

Είναι ο λόγος για τον οποίο η Εθνική Φρουρά δεν ήταν εκεί, επειδή η κυβέρνηση Ομπάμα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε πίεσε να τους κρατήσεις έξω; Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα άλλο λόγο για τον οποίο ο κυβερνήτης που κινητοποίησε την Εθνική Φρουρά δεν θα τους είχε θέσει στο σημείο που έπρεπε ώστε να σταματήσει αυτό. ”

# 8 Η Washington Post έχει τεκμηριώσει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Eric Holder είχε έλθει σε άμεση επαφή με τον κυβερνήτη Jay Nixon (Τζέι Νίξον) και είχε εκφράσει την «απογοήτευσή του» με το γεγονός ότι η Εθνική Φρουρά είχε ενεργοποιηθεί …

Μια κορυφαία βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα Eric Holder τηλεφώνησε στο γραφείο του κυβερνήτη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του Γενικού Εισαγγελέα και «απογοήτευση», σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Αντί για αποκλιμάκωση της κατάστασης, ο κυβερνήτης βοήθησε στην κλιμάκωσή της» είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει για το θέμα. «Έστειλε το λάθος μήνυμα. Ο τόνος της συνέντευξης Τύπου ήταν αντιπαραγωγικός.»

# 9 Πυροσβέστες στο Φέργκιουσον δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στις εκκλήσεις για να θέσουν υπό έλεγχο τις πολλαπλές πυρκαγιές που τέθηκαν από τους διαδηλωτές. Ως αποτέλεσμα, πολλές επιχειρήσεις ουσιαστικά κάηκαν ολοσχερώς. Αλλά αυτό ήταν τέλειο για κάποια καταπληκτικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ.

# 10 Στη χειρότερη των «εμπόλεμων ζωνών», δημοσιογράφοι με κάμερες και μικρόφωνα σέρνονταν σε όλη την έκταση των καταστροφών, ενώ δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου αστυνομία. Πώς είναι δυνατόν η επιβολή του νόμου να απέτυχε τόσο άσχημα; Θα μπορούσε να ενορχηστρώθηκε έτσι επίτηδες;

Δυστυχώς, όπως έχω γράψει και προηγουμένως, η κοινωνική αναταραχή που βιώνουμε στο Φέργκιουσον είναι μόνο μια προεπισκόπηση του τι έρχεται στην Αμερική.

Ο θυμός και η απογοήτευση που βράζει κάτω από την επιφάνεια σε αυτή τη χώρα έχουν φτάσει σε σημείο βρασμού. Αντί να ενωνόμαστε, είμαστε φαινομενικά πιο διαιρεμένοι από ποτέ. Οι Αμερικανοί έχουν εκπαιδευτεί να μισούν ο ένας τον άλλο, να φοβούνται ο ένας τον άλλον και να κατηγορούν ο ένας τον άλλο. Φοβάμαι ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από το να γίνει η χώρα πραγματικά ακυβέρνητη.

Και όταν χτυπήσει το επόμενο μεγάλο κύμα της οικονομικής κρίσης και αρχίσουμε να νιώθουμε πραγματικό πόνο σε αυτό το έθνος, οι εκρήξεις θυμού που πρόκειται να παρακολουθήσουμε στις μεγάλου-πόλεις μας θα κάνει ό, τι συμβαίνει στην Φέργκιουσον τώρα μοιάζουν Κυριακάτικο πικ-νικ.

Κουμπωθείτε και περιμένετε, επειδή πρόκειται να είναι μια πραγματικά δύσκολη διαδρομή από εδώ και στο εξής.

Το Φέργκιουσον δεν είναι το τέλος – αυτό είναι μόνο η αρχή ενός νέου φρικτού κεφαλαίου στην ιστορία της Αμερικής.”

Tags: Φέργκιουσον, Jay Nixon, Eric Holder, Michael Snyder

Πηγή: globalresearch.ca

Μετάφραση: ΡΜ

tags:

Φέργκιουσον, Jay Nixon, Eric Holder, Michael Snyder

Advertisements