Απειλές και τραμπουκισμοί ΑΕΚ-τζήδων κατά πολιτών

Τραμπούκοι επιτέθηκαν χθες το απόγευμα στo σπίτι κατοίκου της Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά των διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που αφορούν το γήπεδο της ΑΕΚ και το Αλσος Ν. Φιλαδέλφειας. Κομβόι από μηχανές έφτασε την Κυριακή στις 4.30 το απόγευμα στην κατοικία ενός από τους 17 πολίτες που υπογράφουν το κείμενο της προσφυγής. Εσπασαν το αυτοκίνητό του, αφήνοντας την υπογραφή «Μόνο ΑΕΚ», και κατέστρεψαν την είσοδο του σπιτιού του, προσπαθώντας πιθανόν να εισβάλουν.

Την ίδια υπογραφή, μαζί με την απειλή «Θα πεθάνεις» έγραψαν με σπρέι στη γειτονική γκαραζόπορτα. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Ασφάλειας και του τμήματος Κατά της Αθλητικής Βίας.

ο κ. Μελισσανίδης

ο κ. Μελισσανίδης

Πρόκειται για κλιμάκωση της βίας και των απειλών που ήδη δέχονται οι 17 κάτοικοι που κατέθεσαν την προσφυγή, οι οποίοι στοχοποιήθηκαν καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ δημοσίευσε τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους στην επίσημη ιστοσελίδα της. Το πρωί του Σαββάτου βρήκαν στις εξώπορτες των σπιτιών τους υβριστικά φυλλάδια με την υπογραφή «Κίτρινοι Μαχητές» και την απειλή «Σκουλήκια ήρθε η ώρα σας».

 

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση στο σπίτι ενός από τους 17 πολίτες που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά των διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που αφορούν το γήπεδο της ΑΕΚ και το Αλσος Ν. Φιλαδέλφειας.

Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τις απειλές και τη φθορά της περιουσίας σε βάρος του κ. Γιάννη  Ζαμπετάκη που κατέφυγε στο ΣτΕ κατά της ανέγερσης του γηπέδου στη Νεα Φιλαδέλφεια. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν θέση στην ιστορία και την κουλτούρα του μεγάλου Συλλόγου που εκπροσωπούμε.
Εχουμε μάθει στα δύσκολα και διαβεβαιώνουμε  τους  φιλάθλους της ομάδας μας  ότι προσπαθούμε  τα όποια εμπόδια εμφανίζονται από διαφόρους καθημερινά,  να τα ξεπερνάμε για να εκπληρώσουμε το μεγάλο όνειρο όλων μας. Με ψυχραιμία, με σοβαρότητα και μεγάλη ευθύνη. Είμαστε κατά της χρήσης οποιασδήποτε μορφής βίας αφού τέτοιες πρακτικές δε βοηθούν σε τίποτα, δε λύνουν τo πρόβλημα αλλά και ζημιώνουν το όνομα της ΑΕΚ».

Έγραφε το the press project στις 2/12:

Η ΑΕΚ σήμερα δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της τα ονόματα των 17 πολιτών που έχουν καταθέσει αίτημα ακύρωσης για την κατασκευή γηπέδου από την ιδιωτική εταιρία του κυρίου Μελισσανίδη. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να σημειώσει ότι ο οπαδικός στρατός του μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά λάθος μετά από τη δημοσίευση.

Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επίθεση «φιλάθλων» της ΑΕΚ στην εκδήλωση πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας που ζητάνε να μην γίνει καταπάτηση του δάσους προκειμένου να φτιαχτεί το κιτς γήπεδο της «Αγίας Σοφιάς». Τότε οι διοργανωτές της συζήτησης είχαν δεχτεί προπηλακισμούς και μπουκάλια ενώ κάποιοι είχαν κυνηγηθεί στους γύρω δρόμους.

Σημειώνεται ότι η νέα περιφέρεια Αττικής έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της (μέχρι στιγμής) τα 20 εκατομμύρια ευρώ του Γιάννη Σγουρού προς την ιδιωτική επιχείρηση που έχει ιδρύσει ο κύριος Μελισσανίδης. Ωστόσο άνθρωποι της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η κατασκευή του γηπέδου μπορεί να κολλήσει στο ΣτΕ εξαιτίας των ελλείψεων της περιβαλλοντικής μελέτης.

Πηγές:

zoornalistas

Thepressproject

Aekfc

 

 

 

Advertisements