ΩΠΑ!!! Η HuffPost Greece κλέβει ρεπορτάζ από το UNFOLLOW !!!

 HUFF POST - UNFOLLOW

Στο «ρεπορτάζ» που δημοσίευσε η Huffington Post Greece προ ημερών, με τίτλο «Υποθέσεις αστυνομικής βίας σε εκπροσώπους του Τύπου και ατιμωρησία» ( link εδώ) , ο συντάκτης της ισχυρίζεται πως «φέρνει στο φως κρούσματα ατιμωρησίας σε υποθέσεις αστυνομικής βίας με θύματα δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και διαδηλωτές».

Πρόκειται για έναν, αν μη τι άλλο, ενδιαφέροντα ισχυρισμό, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα των  Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων για τα περιστατικά στα οποία αναφέρεται δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, παρά το μακρύ διάστημα που έχει μεσολαβήσει, ως τη στιγμή που τα δημοσίευσε το UNFOLLOW στο τεύχος Δεκεμβρίου, που κυκλοφόρησε στις 3 Δεκεμβρίου και κυκλοφορεί ακόμη.

Το ρεπορτάζ μας «Τέθηκε στο αρχείο…», (link εδώ) που υπογράφουν η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενάκος, είναι αποτέλεσμα επανειλημμένων κρούσεων προς την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο διαρκούς έρευνας και συνεχών δημοσιεύσεων για τις πρακτικές της, και περιλαμβάνει τις αυτούσιες απαντήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα περιστατικά αστυνομικής βίας που αφορούν τον διαδηλωτή Γιάννη Καυκά, τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο, τους φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο και Τατιάνα Μπόλαρη, καθώς και άλλες περιπτώσεις καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ο συντάκτης του «ρεπορτάζ» της HuffPost Greece, καθώς και η όποια αρχισυνταξία και διεύθυνση της ιστοσελίδας, έκριναν ότι μπορούν να δημοσιεύσουν αυτό που το UNFOLLOW κατ” αποκλειστικότητα αποκάλυψε ως δική τους πρωτότυπη έρευνα. Προσπαθούν δε να εξαπατήσουν έτι περαιτέρω διανθίζοντας το κείμενό τους με διάφορα και αποφεύγοντας να δημοσιεύσουν αυτολεξί το κείμενο των απαντήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας – όπως έκανε το UNFOLLOW, το οποίο άλλωστε ζήτησε και έλαβε τις εν λόγω απαντήσεις -, αλλά το γεγονός παραμένει: Η έρευνα δεν είναι δική τους.

Είμαστε μάλιστα σε θέση να γνωρίζουμε πως όταν δημοσιογράφος των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, έχοντας διαβάσει το ρεπορτάζ του UNFOLLOW, απευθύνθηκε στους αρμόδιους ζητώντας τη θέση της ΕΛ.ΑΣ., αυτοί την παρέπεμψαν στη γραπτή απάντηση που είχαν ήδη δώσει στο περιοδικό μας.

Είμαστε επίσης σε θέση να γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον ένα από τα θύματα αστυνομικής βίας των συγκεκριμένων περιστατικών τόνισε στον συντάκτη της HuffPost Greece, όταν ο συντάκτης επικοινώνησε μαζί του, πως ούτε καν ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που τον αφορούσε από την ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα πληροφορήθηκε από το ρεπορτάζ του UNFOLLOW. Παρόλα αυτά, η HuffPost Greece και ο συντάκτης της αποφάσισαν να αποκρύψουν αυτό το γεγονός και να υφαρπάξουν την πρωτότυπη έρευνα.

Και ρωτάμε: Αυτή είναι η δημοσιογραφία που ευαγγελίζεται η HuffPost Greece, η ιστοσελίδα που με τόσες τυμπανοκρουσίες παρουσιάστηκε προ εβδομάδων, προσελκύοντας στα κοσμικά εγκαίνιά της πλήθος εκπροσώπων όλων των εξουσιών;

Αυτό εννοούσε η Αριάννα Χάφινγκτον, στο εγκαινιαστικό κείμενό της (link εδώ) με τη μνημειώδη κατακλείδα «Όπα!», γράφοντας ότι είναι «πολύ ευγνώμων που έχει τη δυνατότητα να φέρει την Huffington Post», μία «βραβευμένη με Πούλιτζερ δημοσιογραφική επιχείρηση με δημοσιογράφους ανά τον κόσμο που ερευνούν και ψάχνουν» στην Ελλάδα; Ότι θα ενημερώνει το κοινό της με κλεμμένα ρεπορτάζ;

«Όπα!», πράγματι.

 πηγή

 

 

tags: UNFOLLOW, HuffPost Greece, αστυνομική βία, Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενάκος, Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα , Αλέξανδρος Καλαφάτης, Αριάννα Χάφινγκτον

Advertisements