Οι γερο-διανοούμενοι τύπου Δρεττάκη και η έννοια της αλληλεγγύης

Γράφει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Μ. Δρεττάκης ότι είναι ανύπαρκτη η αλληλεγγύη στην ευρωζώνη ( link )

Γράφει συγκεκριμένα ο διανοούμενός μας ότι

  1. «Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε το 2009 σε πολύ δυσχερή θέση με ένα δυσθεώρητο σε ύψος και μη διαχειρίσιμο δημόσιο χρέος, το οποίο επισώρευσε στη χώρα η άφρων ελλειμματική δημοσιονομική πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., χωρίς, όμως, να είναι αμέτοχες οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες των κρατών-μελών της Ε.Ε., οι οποίες χορηγούσαν τα δάνεια αυτά ενώ γνώριζαν –αλλά έκαναν τα στραβά μάτια– ότι τα δάνειά τους δεν αξιοποιούνταν για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας».

Παραδέχεται λοιπόν ο διανοούμενός μας ότι όντως τα χρέη της χώρας μας δημιουργήθηκαν από τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις μας, οι οποίες φυσικά ποτέ δεν εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Κατηγορεί τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες της ΕΕ ότι έκαναν τα στραβά μάτια για το γεγονός ότι τα δάνεια που ελάμβανε η χώρα μας δεν αξιοποιούνταν για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας. Λες και οι κανόνες διαχείρισης των κοινοτικών πόρων θα έπρεπε να είναι διαφορετικοί για το πιο ΜΑΛΑΚΑ ΛΑΟ της Ευρώπης και τις εκλεγμένες κυβερνήσεις του απ΄ ότι ίσχυε για τις λοιπές χώρες.

Λες και οι ξένες κυβερνήσεις και τράπεζες ήταν υπεύθυνες για το μέλλον του ελληνικού λαού και όχι οι ελληνικές κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Δρεττάκης!

Γιατί δήθεν ο Ελληνάρας είναι ΜΑΛΑΚΑΣ και δεν ξέρει ότι όταν ξοδεύει περισσότερα από όσα κερδίζει, κάποια στιγμή το πάρτυ θα τελειώσει. Όταν ο ξένος οργανώνει τη χώρα του αντί να καίει δάση για να φτιάχνει εξοχικά είναι ΜΑΛΑΚΑΣ.

 drettakis

  1. Η «αλληλεγγύη» την οποία επέδειξαν μέχρι σήμερα στη χώρα μας τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ δεν είναι τίποτε άλλο παρά τοκοφόρα δάνεια, ανεξάρτητα από το υψηλό ή χαμηλό επιτόκιο με το οποίο δίνονταν και εξακολουθούν να δίνονται.

Το πόσο χαμηλό είναι το επιτόκιο είναι «ανεξάρτητο» για τον διανοούμενό μας. Οι λοιποί ευρωπαίοι δηλαδή είναι υποχρεωμένοι να δανείζουν τον ΕΛΛΗΝΑΡΑ χωρίς τόκο. Γιατί εμείς τους διδάξαμε τον πολιτισμό και γιατί μας χρωστάνε και κάτι άλλα χρηματάκια από περασμένους πολέμους όπου πολεμήσαμε με αυτοθυσία.

  1. …επιμένουν στην πλήρη εξόφλησή τους (δηλαδή την καταβολή των χρεολυσίων και των τόκων), απαιτώντας την εφαρμογή της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής την οποία είχαν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις της 5ετίας 2010-2014.

Ο διανοούμενός μας ξεχνάει ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε, με όλα τα λάθη της και τις αστοχίες της είχε αρχίσει να φέρνει κάποιο αποτέλεσμα. Ακόμη και για το γεγονός ότι όντως χρειάζεται αλλαγή στη πολιτική αυτή, πώς συμπεραίνεται ότι το λάθος είναι στην ΕΕ; Τι είναι πιθανότερο; Να φταίει η ΕΕ που αγγίχτηκε ελάχιστα ο δημόσιος τομέας από το 2010 και μετά ή οι Ελληνικές κυβερνήσεις;

 

  1. Είναι σαφές ότι όλα τα παραπάνω ούτε αλληλεγγύη συνιστούν ούτε και κανενός είδους βοήθεια. Πρόκειται για στυγνή εκμετάλλευση μιας οικονομικά αδύναμης χώρας, μια εκμετάλλευση που δεν περιορίζεται μόνο στην απαίτηση της εξόφλησης των τοκοφόρων δανείων αλλά και στην εφαρμογή της πολιτικής που προαναφέρθηκε, στην οποία περιλαμβάνεται το ξεπούλημα κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και «φιλέτων» ελληνικής γης σε επιχειρήσεις των κρατών των δανειστών μας.

Ο διανοούμενός μας ξεχνάει ότι τα «φιλέτα» ελληνικής γης και οι δήθεν «κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις μας» δεν μας βοήθησαν να αποφύγουμε τη χρεοκοπία με δική μας ευθύνη, όπως ο ίδιος παραδέχεται νωρίτερα.

Τελικά, πότε και πώς θα πρέπει να παρεμβαίνουν οι «ξένοι» για να μας σώζουν; Πόσο ΜΑΛΑΚΑ θεωρούν αυτό το λαό οι διανοούμενοί μας;

Οι γελοίοι γερο-διανοούμενοι πολιτικοί τύπου Δρεττάκη (μουσάτοι και μη) έχουν άμεση και βασική ευθύνη για τα δεινά του τόπου μας τα τελευταία χρόνια. Καλό θα είναι να σιωπήσουν επιτέλους. Δεν χρειαζόμαστε άλλες μπούρδες και γλύψιμο σε αυτό το τόπο. Έλεος πια!