Έφτασε το Geuro

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ – ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

geuro

Aποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ στις γερμανικές εφημερίδες Bild και Welt σήμερα. Στις 28 Απριλίου ο αμερικανικής καταγωγής και πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank, Thomas Mayer είχε μια συζήτηση «ιδιωτικής φύσης» με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη  με τους οποίους συζήτησε την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα, του Geuro.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Mayer, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα πληρώνονται με μια μορφής ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου τα οποία θα γίνονται δεκτά και για συναλλαγές με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Οπως υποστηρίζει ο Mayer που μίλησε στον γερμανικό τύπο για τις μυστικές του συναντήσεις με τους Έλληνες πολιτικούς, το πλεονέκτημα του Geuro είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα απομακρύνοντας ένα Grexit. Ωστόσο το νέο νόμισμα θα χάσει αξία και θα υποτιμηθεί έναντι του euro. Αυτό θα βοηθούσε τη μείωση του κόστους εργασίας, την ανταγωνιστικότητα ενώ θα έκανε πιο εύκολη την επιστροφή στο κανονικό ευρώ.

Oπως διηγήθηκε ο Mayer η συνάντηση με τον Bαρουφάκη έγινε στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια μαζί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κατευθύνθηκαν στο Μαξίμου με το πόδια, για να δούν τον Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας και Βαρουφάκης συζήτησαν με τον Thomas Mayer, που θεωρείται ο εμπνευστής του Geuro όλα τα καυτά θέματα της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο το παράλληλο νόμισμα.

Στο μεταξύ εκρηκτικό ράλι κατέγραψε η μετοχή της καναδικής εταιρείας εκτυπώσεων Fortress Paper Ltd μετά από φήμη που διέσπειρε η ιστοσελίδα Zerohedge αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εταιρεία έχει συνάψει συμβόλαιο με την ελληνική κυβέρνηση για την εκτέλεση του σχεδίου παράλληλου νομίσματος!

Η μετοχή της Fortress στο χρηματιστήριο του Τορόντο έκλεισε χθες με κέρδη 22%, στα 3,78 δολ. Καναδά ενώ τον τελευταίο μήνα το ράλι της μετοχής έχει φθάσει το 65%.

Geuro Die Welt

Εν τω μεταξύ, η Ντόρα Μπακογιάνη μιλώντας στην εκπομπή Online με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA δήλωσε:

«Η Ελλάδα σήμερα έχει ρευστότητα 15 ημερών. Οι συντάξεις και οι μισθοί του Ιουνίου δεν υπάρχουν μέσα στο ταμείο. Αν υπάρξουν τα ενδεχόμενα μηνιαία έσοδα που έχει η χώρα καλύπτουν το ήμισυ των συντάξεων και των μισθών» εξήγησε και συνέχισε:

Θα υποχρεωθεί ο κ. Κατρούγκαλος να δώσει κάτι χαρτάκια με υπογραφή Γιάννης Βαρουφάκης από κάτω τα οποία θα θεωρηθούν ομόλογα με τα οποία θεωρητικώς παραλλήλως με το ευρώ θα μπορούν να γίνουν κάποιες συναλλαγές. Η αγορά θα έχει παντελώς στεγνώσει. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρωθούν με αυτό.

bakogianni

πηγή

Tags: Geuro, Thomas Mayer, Fortress Paper Ltd

Advertisements