Καλύτερα κι από τον φόρο του μισθωτού! 21% η φορολόγηση «μαύρων» καταθέσεων

Στο 21% καταλήγει η κυβέρνηση όσον αφορά στο ύψος του φορολογικού συντελεστή ο οποίος θα επιβληθεί στις μαύρες καταθέσεις του εξωτερικού.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και όπως δήλωσε ο τελευταίος, «συμφωνήσαμε σε φόρο 21% για την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων».

Πηγές του υπουργείου οικονομικών αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα, ο ίδιος φορολογικός συντελεστής θα επιβληθεί και σε όσους θέλουν να αποκαλύψουν αδήλωτα κεφάλαια εσωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο νόμου, το οποίο είχε θέσει σε διαβούλευση η κυβέρνηση, προσανατολιζόταν στην καθιέρωση φόρου δυο ταχυτήτων με συντελεστή 15% για τα αδήλωτα εισοδήματα που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού και 30% για τα αντίστοιχα εισοδήματα στο εσωτερικό της χώρας.

Μετά τη συμφωνία στο ύψος των συντελεστών, απομένει η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή και η κύρωση πολιτικής διακήρυξης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία ώστε να υπάρξει συνδρομή των ελβετικών τραπεζών στην αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων Ελλήνων στη χώρα.

πηγή