Ο Γιάνης, o Σορος, και ο Αλέξης

 varoufakis soros

Xρειάστηκε η παρατηρητικότητα της συντακτικής ομάδας του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” αλλά και το ταλέντο του φωτογράφου που τράβηξε την συγκεκριμένη φωτό (αρχές Ιουνίου 2015) με τον Γιάνη Βαρουφάκη να στέλνει σε αποδέκτη με το όνομα Robert Johnson το παρακάτω μήνυμα που εμπλέκει τους George Soros, Jeff Sachs, Αλέξη Τσίπρα και τον ίδιο ως εξής>

Ξεκάθαρα Rob. Ας κάνουμε αυτή την κουβέντα.
Tην επόμενη μέρα ο George Soros κάλεσε τον Jeff Sachs να του ζητήσει να επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό μου και να τον προτρέψει να με αποσύρει από την κυβέρνηση καθώς είμαι το εμπόδιο για μια συμφωνία.

Επίσης, ήθελε ο Jeff να πει στον Αλέξη ότι είναι καθήκον του να αποδεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία, να ξεχάσει την ελάφρυνση του χρέους διότι η Ευρώπη δεν αντέχει να έχει δύο μέτωπα ανοικτά, ένα στην Ελλάδα και ένα στην… Ουκρανία.

Aυτά έγραφε ο Γιάνης.

Παραθέτουμε το γεγονός χωρίς σχόλια καθώς ανακαλύπτουμε καθημερινά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας σύγκρουσης συμφερόντων (και κατά πάσα πιθανότητα μιας επίθεσης στο Ευρώ) και δεν θέλουμε να πάρουμε θέση χωρίς να γνωρίζουμε ολόκληρο το κάδρο.

Ο Σόρος είναι ο γνωστός επενδυτής.

Ο Τζέφρι Σακς είναι ο αμερικανός οικονομολόγος που έγινε διάσημος ως ο «αντι – Στίγκλιτζ»: Ο νυν διευθυντής του Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia, συνέδεσε το όνομα και την καριέρα του με τη «θεραπεία του σοκ». Υπηρέτησε, συμβούλευσε και καθοδήγησε ουκ ολίγες κυβερνήσεις – από τη Λατινική Αμερική, τη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη – πώς να οδηγήσουν τις οικονομίες τους από το κλειστό κομμουνιστικό μοντέλο στην ελεύθερη αγορά μέσω της βίαιης και οξείας προσαρμογής – μέσα από το γνωστό Δόγμα του Σοκ.

Tags: Βαρουφάκης, Varoufakis, George Soros, Jeff Sachs, Robert Johnson, Kourdisto Portocali

πηγή