Ο «επίσημος χορηγός» της Ιεράς Μητρόπολη Πειραιώς

ή πώς στο διάλο μπλέκουν μπίζνες, πολιτική, εκκλησία, ποδόσφαιρο, δικαιοσύνη, «φιλανθρωπία» και ναρκωτικά στον Πειραιά

Noor One close

του Βαγγέλη Σκυλίτση

Η κυρία Αργυρώ Αρναούτη είναι η δικαστής που επικαλέστηκε «μυϊκούς πόνους» και πέτυχε να εξαιρεθεί από την προεδρία της δίκης για το «ναρκο-πλοίo» με τα αμέτρητα κιλά ηρωίνης, το «Noor One».

Για το πλοίο αυτό έχει γίνει πολλή κουβέντα και η υπόθεση έχει συνδεθεί με τον κ. Αιμίλιο Κοτσώνη, μεταξύ άλλων παράγοντα του ποδοσφαίρου, που κρατείται στις φυλακές ως πρωτεργάτης της μεγαλύτερης «ναρκο-υπόθεσης» στην Ελλάδα και έχει δηλώσει «στενός συνεργάτης» του προέδρου της μεγάλης πειραιώτικης ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η κυρία Αρναούτη είναι πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιώς, η οποία υπάγεται στο υπ. Δικαιοσύνης. Στο Διοικητικό της Συμβούλιο μετέχει και ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Προϊσταμένη διεύθυνσης της εταιρίας είναι η κυρία Αγγελική Κουζούμη.

Η κυρία Αγγελική Κουζούμη είναι και πρόεδρος στο ίδρυμα Στέγη Ανηλίκων Πειραιώς«Ο Καλός Ποιμήν», που εδρεύει στα Καμίνια, πλάι στις γραμμές του προαστιακού.

Και η εταιρία και η στέγη έχουν άμεση συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, της οποίας ο προκαθήμενος έχει στενή σχέση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ που προαναφέραμε, ο οποίος είναι και «επίσημος χορηγός», αφού προσφέρει, η αλήθεια είναι, με ιδιαίτερη σπουδή το τελευταίο διάστημα, σοβαρά ποσά για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης, μάλιστα, που τυγχάνει και νομικός, έχει επανειλημμένως εκφρασθεί με νομικά επιχειρήματα υπέρ της αθωότητας του «χορηγού», ο οποίος φέρεται μπλεγμένος, μεταξύ άλλων, σε περίεργες υποθέσεις του ποδοσφαίρου. Μάλιστα ο μητροπολίτης αναλαμβάνει και «αποστολές» συμφιλίωσης η/και υπεράσπισης του προέδρου με υπουργούς, δημόσιους λειτουργούς κ.λπ.

Ο Δήμος Πειραιώς ( πρωτοστάτης δήμος εδώ και χρόνια στη παρανομία ) θεωρείται εδώ και καιρό «μαγαζί» του ως άνω προέδρου, αφού δήμαρχος εξελέγη πρώην έμμισθο στέλεχος της ΠΑΕ, ενώ ο εφοπλιστής εξελέγη πρώτος σε ψήφους σύμβουλος. Σε κάθε σοβαρή συνάντηση του δήμου με φορείς παρουσιάζεται πάντα εκείνος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο!

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο δήμος, στον οποίο είναι δήμαρχος το προαναφερθέν πρώην έμμισθο στέλεχος της ΠΑΕ του προέδρου, οργάνωσε σκυταλοδρομία, που γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πού πήγαν τα έσοδα;

Μα στη Στέγη Ανηλίκων Πειραιώς «Ο Καλός Ποιμήν»

… όπου είναι πρόεδρος η προϊσταμένη διεύθυνσης της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων,

… στην οποία είναι πρόεδρος η δικαστής που επικαλέστηκε «μυϊκούς πόνους» για να μη δικάσει την υπόθεση του «Noor One»,

…όπου φέρεται ως «αρχηγός» πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ,

… η οποία είναι χορηγός στη μητρόπολη της πόλης όπου εδρεύει η ομάδα,

… η οποία (μητρόπολη) έχει άμεση συνεργασία και σχέση με την εταιρία και το ίδρυμα και

… της οποίας ο προκαθήμενος κάθε τόσο παρεμβαίνει υπέρ του προέδρου ή τον ευχαριστεί δημοσίως για τις χορηγίες του.

πηγή

tags: Αργυρώ Αρναούτη, Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, Στέγη Ανηλίκων Πειραιώς «Ο Καλός Ποιμήν», Βαγγέλης Μαρινάκης, Αγγελική Κουζούμη, Αιμίλιος Κοτσώνης, «Noor One», Δήμος Πειραιώς, Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς