Πρωϊνάδικη Συνάντηση γλιτσοκορυφής Παπαδάκης – Μητρόπουλος

 

 

Του (άπαιχτου) Θάνου Τζήμερου

Επιμένω ότι τη χώρα την κατέστρεψαν πρωτίστως οι “δημοσιογράφοι” και δευτερευόντως οι πολιτικοί.

Καθώς ο Αχιλλέας με το πρωινό του ξύπνημα σταθερά στις 6:30 (ούτε ξυπνητήρι να έβαζε) έχει αλλάξει τις πρωινές μας συνήθειες, κάνω ένα ζάπινγκ ολίγων λεπτών στα πρωϊνάδικα πριν βάλω Τρίτο Πρόγραμμα (το οποίο επί νέας ΕΡΤ είναι καρικατούρα του παλιού του εαυτού) για να ξεκινήσει η μέρα μας κι η μέρα του Αχιλλέα με όσο γίνεται ευγενικά ακούσματα.

Glitsokoryfh

Σήμερα στον ΑΝΤ1 είχε συνάντηση γλιτσοκορυφής: Παπαδάκης – Μητρόπουλος. Θέμα το ασφαλιστικό. Ρωτάει ο ένας γλιτσολαϊκίσταρος: “Πώς θα λυθεί το ασφαλιστικό, χωρίς η κυβέρνηση να τα… ξεπουλήσει όλα;” Ξεπουλήσει! Στο ασφαλιστικό! Δεν βρήκε άλλο ρήμα να χρησιμοποιήσει. Αυτή την έννοια ξέρουν, αυτή εμπιστεύονται.

Κι απαντάει ο άλλος γλιτσολαϊκίσταρος: να πληρώσουν οι δανειστές την απώλεια των ταμείων λόγω του PSI!

Αυτοί έχουν την ευθύνη του κουρέματος! Αυτοί πρέπει να πληρώσουν!

Δηλαδή: η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να κουρευτούν τα ελληνικά ομόλογα, για να γλιτώσουμε 120 δισ. χρέους, η ελληνική κυβέρνηση υποχρέωσε τα ασφαλιστικά να αγοράσουν τα σαπάκια ομόλογα που κουρεύτηκαν όπως κουρεύτηκαν και τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων των ευρωπαίων εργαζομένων που είχαν επενδύσει στα “ασφαλή” ελληνικά ομόλογα, αλλά τη χασούρα πρέπει να την πληρώσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι! Ωραίο, ε;

Και πώς να την πληρώσουν; Ως δώρο; Ή ως νέο δάνειο; Δεν το διευκρίνισε αυτό ο εμετός με μορφή εργατολόγου. Όπως δεν διευκρίνισε και το άλλο: το ΣΥΝΟΛΟ της χασούρας των αποθεματικών ΟΛΩΝ των ταμείων από το PSI ήταν 13,4 δισ. όταν μόνο την πενταετία 2010 μέχρι το 2014 τα ταμεία πήραν επιδότηση από την τσέπη σου και την τσέπη μου 64,44 δισ! (Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του… Μητρόπουλου!)

Και να τα είχαν όλα τα “κουρεμένα” αποθεματικά δεν θα έφταναν ούτε για έναν χρόνο καταβολής! Άρα το πρόβλημα δεν είναι το κούρεμα αλλά οι συντάξεις σε τεράστιο αριθμό συνταξιούχων που δεν αντιστοιχούν ούτε στις καταβολές των συνταξιοδοτηθέντων ούτε καλύπτονται από τις εισφορές των σημερινών εργαζομένων (από 3 έως 10 συντάξεις ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ παίρνουν 417.000 συνταξιούχοι, ενώ υπάρχουν ακόμα και σήμερα συνταξιούχοι με μηνιαία σύνταξη πάνω από 4000 ευρώ!)

Όλα αυτά τα ξέρει και ο ένας και ο άλλος γλιτσολαϊκίσταρος. Αλλά παίζουν αυτό το χυδαίο, υποκριτικό παιχνίδι των “επώνυμων αγανακτισμένων” προς ίδιον όφελος: μπας και τσιμπήσει τηλεθέαση και καμιά διαφημισούλα ο ένας για να δικαιολογήσει τον ηγεμονικό του μισθό και μπας και μαζέψει κανένα πελατάκι ο άλλος από όσα έχουν ξεφύγει από τον γητευτή των βοδιών.

Είμαι κατά της θανατικής ποινής. Αλλά αν έπρεπε να επαναφερθεί, θα τη δικαιολογούσα για ένα και μόνο έγκλημα καθοσιώσεως και εσχάτης προδοσίας: τη λαϊκίστικη γλίτσα.

Πηγή

Tags: Θάνος Τζήμερος, Μητρόπουλος, ασφαλιστικό, Παπαδάκης, ΑΝΤ1