Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην ίδια επιτροπή με τον Πάνο Λάμπρου φέρεται να εμπλέκεται σε παρανομίες με διακίνηση αλλοδαπών

Υπόγειες διαδρομές ΣΥΡΙΖΑ – ΕΛ.ΑΣ: Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην ίδια επιτροπή με τον Πάνο Λάμπρου φέρεται να εμπλέκεται σε παρανομίες με διακίνηση αλλοδαπών.

Άμεση αντικατάσταση του αρχηγού των «αδιάφθορων» αποφάσισε το «Υπουργείο Δημ. Τάξης»

Ρεπορταζ:         ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ / ΤΟ ΒΗΜΑ

Ερωτηματικά για την μετακίνηση του αξιωματικού μετά από αποκαλυπτική κατάθεση αστυνομικού για σχέσεις δουλεμπόρων, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ

stavropoulos

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η μετακίνηση το πρωί της Τρίτης του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, λίγα 24άωρα μετά από αποκαλυπτική κατάθεση – άγνωστη μέχρι σήμερα – που δόθηκε από αστυνομικό στην εν λόγω υπηρεσία, που προσδιόριζε με ακρίβεια και σωρεία στοιχείων (ακόμη και με φωτογραφίες) την συνεργασία ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για παράνομες ενέργειες σε θέματα διαχείρισης αλλοδαπών!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατονομάζεται ότι είχε επαφές με τους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ήταν στην ίδια επιτροπή με στέλεχος που επισκεπτόταν μέλη των «Πυρήνων» στις φυλακές κι απ’ όπου διατυπώνονταν – σύμφωνα με πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ – οι απειλές κατά της ζωής του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης κ Γιάννη Πανούση.

Η κατάθεση αυτή, όπως κι άλλες από ένστολους κι ιδιώτες, είχαν ληφθεί από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ ύστερα από νεώτερη εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου που ερευνούσε τις παράνομες διασυνδέσεις μεταξύ στελεχών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ, διακινητών λαθρομεταναστών, αλλά κι ιδιωτών που φέρεται να είχαν στενούς δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εν λόγω μαρτυρία που χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά αποκαλυπτική» με παράθεση σειρά αποδεικτικών στοιχείων περιγράφονται συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στα γραφεία τους στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αλλά και σε κατοικίες άλλων ιδιωτών στην Κηφισιά, στην Εκάλη και στο Πόρτο Ραφτη.

Επιπλέον προσδιορίζονταν οι παρεμβάσεις τους στην Διεύθυνση Αλλοδαπών για κατά παρέκκλιση «νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών» κι άλλες παράτυπες ενέργειες που γίνονταν μέσω των γραφείων της λεωφόρου Κατεχάκη.

Ακόμη στην ίδια μαρτυρική κατάθεση φέρεται να υπάρχει σχετική αναφορά σε δεξιώσεις που γίνονταν σ έπαυλη της Κηφισιάς με την παρουσία των ίδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – αρκετοί από αυτούς προσχώρησαν αργότερα στην «Λαική Ενότητα» – κι ένστολων.

Σημειώνεται ότι σε αυτές τις παράνομες διασυνδέσεις υπήρχαν εκτεταμένες αναφορές στο «Βήμα της Κυριακής» στις 28 Ιουνίου 2015 (δες εδώ ).

Μάλιστα εκείνη την περίοδο είχαν υπάρξει αποκαλύψεις, από υποκλαπείσες συνομιλίες, ότι το ίδιο σύστημα ιδιωτών κι αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. επεδίωκε την εκδίωξη του κ. Πανούση, αλλά και του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία πραγματοποίησε μεγάλο μέρος της εν λόγω έρευνας και θεωρούσαν ότι «στεκόταν εμπόδιο στις συναλλαγές τους».

Μάλιστα ο κ Πανούσης εξερχόμενος χθες από το γραφείο της κυρίας Ράικου, όπου είχε δώσει κατάθεση για τα ίδια παράνομα κυκλώματα στην ΕΛΑΣ, είχε επισημάνει ότι θα ήταν «ατυχής επιλογή η αντικατάσταση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων» που διεξάγει την σχετική έρευνα.

Σημειώνεται ότι για την αλλαγή του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είχε υπάρξει και προηγούμενη απόπειρα με πρόσχημα κάποιες καταγγελίες μιας ιδιώτου – ότι ο υπό αντικατάσταση αξιωματικός προχωρούσε σε εγκληματικές ενέργειες σε συνεργασία με τη … CIA – που δεν αποδείχθηκαν.

Σε συνεντεύξεις του ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Ταξης κ Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι «η αντικατάσταση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων γίνεται λόγω μειωμένης απόδοσης της εν λόγω υπηρεσίας».

Ωστόσο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπήρχε σχετική εισήγηση πρώην στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται στο περιβάλλον του, ενώ άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες μιλούν για «παρασκηνιακές παρεμβάσεις εντός του κυβερνητικού σχήματος».

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αξιωματικός είχε διατελέσει προϊστάμενος υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής που είχαν εξιχνιάσει σωρεία εγκληματικών ενεργειών, την απαγωγή του εφοπλιστή κ Περικλή Παναγόπουλου κι άλλων.

Επιπλέον φέρεται να είχε βρεθεί στο στόχαστρο «νονών της νύκτας» που επεδίωκαν την δολοφονία του.

πηγή