Έκθετος ο Τόσκας για την (τουλάχιστον) περίεργη αντικατάσταση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

 

3 εβδομάδες πριν δήλωνε ότι η Υπηρεσία κάνει εξαιρετική δουλειά!

 

Του Βασίλη Λαμπρόπουλου / ΤΟ ΒΗΜΑ

«Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας κάνει εξαιρετική δουλειά». Σε αυτή τη διαπίστωση είχε προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 13 Οκτωβρίου 2015 σχετικά με τη δράση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. (διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ )toskas_nikos

Η δήλωση αυτή του κ. Τόσκα πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά σε σχέση με την απομάκρυνση του προϊσταμένου της συγκεκριμένης υπηρεσίας κ. Σταύρου Σταυρόπουλου με την επίκληση – ύστερα από τρεις εβδομάδες – ότι «είναι αναποτελεσματική».

Ο κ. Τόσκας στην παρουσία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προχτές την Τρίτη υποστήριξε ότι η απομάκρυνση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έγινε λόγω του γεγονότος ότι «για τον ξυλοδαρμό πολιτών στα Εξάρχεια πήρα από τις Εσωτερικές Υποθέσεις μια ανυπόγραφη προκαταρκτική εξέταση με τρεις γνωματεύσεις» αλλά και ότι η ίδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. «δεν διερεύνησε σε επίπεδο διοικητικής εξέτασης το επεισόδιο στο Σύνταγμα κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου».

Τι απαντούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ

Όμως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισήμαναν ότι «εκείνο που δόθηκε στον κ. Τόσκα σχετικά με το περιστατικό στα Εξάρχεια ήταν ένα άτυπο ενημερωτικό έγγραφο και όχι προκαταρκτική εξέταση, όπως ανέφερε.

 

Ακόμη, όταν έγινε η συνέντευξη που εκθείαζε τη συγκεκριμένη υπηρεσία, είχε γνώση των ερευνών της για το εν λόγω περιστατικό. Επιπλέον ως υπουργός δεν έχει τυπικά δικαίωμα να ενημερώνεται για φακέλους ποινικών υποθέσεων.

Ακόμη ο κ. Σταυρόπουλος έχει συντάξει δεκάδες άρτιες, σύμφωνα με δικαστικούς, δικογραφίες για σοβαρές ποινικές υποθέσεις.

Όσον αφορά την άλλη αναφορά του, ότι οι “αδιάφθοροι” δεν έκαναν διοικητική εξέταση για την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου, ίσως έπρεπε να γνωρίζει ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ασχολείται με το ποινικό σκέλος της έκνομης δραστηριότητας των αστυνομικών και όχι με το διοικητικό.

Τέλος, ο υπουργός χαρακτηρίζει μέσα στις λίγες εβδομάδες της θητείας του, αναποτελεσματική την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων υπό τον εν λόγω αξιωματικό όταν οι προκάτοχοι του κ. Τόσκα, τους θεωρούσαν ιδιαίτερα επιτυχημένους και αποδοτικούς σε θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς στην ΕΛΑΣ».

toskas_nikos mhnysh 2

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημείωναν ότι και με βάση τις συγκεκριμένες «εξηγήσεις» του κ. Τόσκα «παραμένουν τα ερωτήματα για τον λόγο απομάκρυνσης του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Με ορισμένες ενδείξεις ότι προέρχεται από παρεμβάσεις ατόμων από το νέο προσωπικό του υπουργείου αλλά και σχετικά με την έρευνα από τους “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ. για τη σχέση ανώτατων αξιωματικών που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ με ιδιώτες που σχετίζονταν με συμφέροντα γύρω από τη “νομιμοποίηση μεταναστών”».

πηγή

tags: Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Τόσκας, Σταυρόπουλος

Advertisements