Πηδάει από το καράβι ο Παναγιώτης Σγουρίδης

 

Η πολιτική φυσιογνωμία του ανδρός δεν διαμορφώθηκε εν μια νυκτί.

Παλιά καραβάνα ο Παναγιώτης Σγουρίδης, γνήσιο τέκνο του βαθέως ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ παλιός στην πολιτική – άρα και πολύ κυνικός – για να δει τόσο καθυστερημένα το φως το αληθινόν, και να υποστεί ξαφνική κρίση ειλικρίνειας και μεταμέλειας. Απλώς είδε το ορμητικό κοινωνικό ρεύμα που τους έφερε στην εξουσία να μεταστρέφετε αγριεμένο, και βρήκε πυξίδα προσανατολισμού στην παλιά σίγουρη ρήση «ο σώζων εαυτόν»…

sgouridis

Το παρακάτω κείμενο αλιεύτηκε από το Sgouridis.gr την 26 Ιανουαρίου 2016:

Η πολιτική φυσιογνωμία του Παναγιώτη Σγουρίδη δεν διαμορφώθηκε εν μια νυκτί. Με συνεχείς και πολύχρονους αγώνες και με απόλυτη αφοσίωση στον σκοπό «εφ’ ω ετάχθη», ο Παναγιώτης Σγουρίδης ταυτίστηκε με τη Φωνή της Θράκης στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Σημαντικοί Σταθμοί

1950: Γεννήθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στην Ξάνθη. Καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του πρόσφυγας με σταθμό και συγγένεια στην Μαρώνεια Ροδόπης. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφοιτώντας με την ειδικότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού.

Αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Τριάντα τέσσερα χρόνια δράσης.

Εξελέγη αντιπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Εξελέγη μέλος του Δ.Σ. «Ασπίδας» Ξάνθης. Με ενεργό συμμετοχή στον αθλητισμό, ενδιαφέρεται μέχρι και σήμερα ζωηρά για τα ζητήματα που άπτονται του Αθλητισμού και της Νεολαίας.

1982: Εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέγεται το 1986.

1986 -1987: Τοποθετείται πρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης. Από τη θέση του προέδρου αγωνίστηκε δυναμικά και συνέβαλε αποφασιστικά στην δημιουργία του νέου σύγχρονου νοσοκομείου του Νομού.

1989: Εκλέγεται Βουλευτής του Νομού και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι το 2009. Τη μη επανεκλογή του το Οκτώβριο του 2009 την αποφάσισαν κάποια κέντρα και όχι ο λαός. Δες τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

1993-1996: Αναλαμβάνει καθήκοντα Γ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

1996 – 2004: Άσκησε με επιτυχία, για οκτώ συνεχή χρόνια, τα καθήκοντα του Β΄ αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Υπήρξε ο ουσιαστικός εμπνευστής για την σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης και ο κύριος συντελεστής στην έκδοση του ομόφωνου πορίσματός της. Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την εξέταση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας, με ουσιαστικές προτάσεις και αποφασιστική συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Από το 2010 και μέχρι το 2014 βλέποντας τη χώρα και το λαό της να βουλιάζει υπο το βάρος των μνημονίων και των ανερμάτιστων πολιτικών που ακολούθησαν η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και οι παραφύση συγκυβερνήσεις Παπαδήμα και Σαμαρά ( Ζάππειο 1, 2, 3 …) με την … Ελιά αρθρογράφησε και κατήγγηλε με συνεντεύξεις του το ξεχαρβάλωμα του ελληνισμού και το ξεπούλημα της πατρίδας με το πρόσχημα του νοικοκυρέματος .Δυστυχώς τα “μιντιακά” καλοπληρωμένα παπαγαλάκια κατόρθωσαν να περάσουν στο DNA του λαού το αίσθημα της συλλογικής ενοχής και να τον αδρανοποιήσουν.

Για να δηλώσει απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση δημοσίως και επωνύμως αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων να κατέλθει στο ευρωψηφοδέλτιο τους στις εκλογές 25 Μαίου 2014 οπου και κατέλαβε την 15η θέση στους 42 συμμετέχοντες . Αυτή η επανεκκίνηση θα έχει συνέχεια μέχρι να φύγει η ” κοινοβουλευτική δικτατορία” που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου την  δυστυχισμένη και κατεχόμενη χωρα.

 

Advertisements