Μάρης, Μπόμπολας εναντίον Ψυχάρη, Μελισσανίδη

­

Ο ρόλος Παππά και Εφ.Συν και το μήνυμα Τσίπρα σε Βαρδινογιάννη μέσα από τη Βουλή!

 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ : Το come back του «τελειωμένου» Ψυχάρη και ο ρόλος του Βαρδή Βαρδινογιάννη

Γράφει ο Ceteris Paribus / Rizopoulospost

Δύο μέρες πριν τη λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της «Τηλέτυπος», ιδιοκτήτριας εταιρείας του MEGA, ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία εναντίον του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, ιδιοκτήτη του ΔΟΛ και δεύτερου τη τάξει μετόχου στην «Τηλέτυπος», μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Π. Αθανασίου, για δάνεια που είχε λάβει τα οποία θεωρείται από τις αρχές ότι είχαν μη επαρκείς εγγυήσεις.

Είναι η πιο πρόσφατη «μετάπτωση» όσον αφορά την τύχη του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος πότε φέρεται σαν «τελειωμένος» και πότε φαίνεται να βλέπει «φως στο τούνελ».

Πίσω από τον Ψυχάρη και τον ΔΟΛ, ωστόσο, βρίσκεται η «Τηλέτυπος» και το MEGA, το πιο «κοινοπρακτικό» εγχείρημα κορυφαίων επιχειρηματιών στο χώρο των μίντια, αφού σε αυτό συμβάλλονται οι κ. Φώτης Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης και Βαρδής Βαρδινογιάννης, αλλά και οι κ. Κοπελούζος και Ρέστης με μικρότερα ποσοστά.

Μέσω του MEGA αλλά και «πίσω» απ’ αυτό, πλέκεται το «γαϊτανάκι» των συμμαχιών, ανταγωνισμών, «δολοπλοκιών» και «προδοσιών» κορυφαίων της «επιχειρηματικής κοινότητας», αλλά και της διαπλοκής τους με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία. Όλα αυτά φτάνουν σήμερα σε ένα σημείο παροξυσμού, καθώς δεν κρίνεται μόνο η τύχη του Σταύρου Ψυχάρη ή του ΔΟΛ ή έστω του MEGA, αλλά κάτι πολύ ευρύτερο και σημαντικότερο: η διαμόρφωση του νέου χάρτη των μίντια μέσα από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Ας πιάσουμε λοιπόν το νήμα από τον «σεισμογράφο» της όλης υπόθεσης, τον Σταύρο Ψυχάρη. Η «κόντρα» του με τον πλειοψηφούντα μέτοχο της «Τηλέτυπος» κ. Φώτη Μπόμπολα αλλά και με την κυβέρνηση είναι σε παροξυσμό, στον ίδιο βαθμό που το πολιτικο-επιχειρηματικό παιχνίδι εξουσίας φτάνει σε ένα «υπαρξιακό» σημείο καμπής, σε σχέση με τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Μέχρι περίπου τα τέλη Ιανουαρίου, στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους ο Σταύρος Ψυχάρης θεωρούνταν «τελειωμένος». Η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει ότι θέλει να τον «τελειώσει» – άλλωστε η «μάχη ενάντια στη διαπλοκή» σχεδόν προσωποποιείται στο πρόσωπο του Σταύρου Ψυχάρη.

Φαινόταν «τελειωμένος» καθώς δεν μπορούμε να καλύψει τις υποχρεώσεις στον ΔΟΛ (όπου η καθυστέρηση πληρωμών προς τους εργαζομένους είχε φτάσει το τρίμηνο) ούτε να ρυθμίσει τα δάνειά του και να αποπληρώσει τις δόσεις τους, ενώ είχε ήδη αρχίσει να επισκέπτεται τα γραφεία των εισαγγελέων…

Ξαφνικά, όμως, στις αρχές Φεβρουαρίου, τα πράγματα άλλαξαν. Στις 9/2 δημοσιεύτηκε το Ενημερωτικό Δελτίο και το χρονοδιάγραμμα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της «Τηλέτυπος», ενώ ο Σταύρος Ψυχάρης βρήκε χρήματα και άρχισε να ρυθμίζει τις οικονομικές του υποχρεώσεις: να πληρώνει τρέχουσες δόσεις και να ρυθμίζει τα δάνειά του και να δεσμεύεται σε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των καθυστερούμενων δεδουλευμένων στον ΔΟΛ.

Πολλοί συνέδεσαν -και μάλλον όχι άδικα- τη στιγμή της «νεκρανάστασης» του Σταύρου Ψυχάρη με τη στιγμή που η κυβέρνηση φαινόταν να κλυδωνίζεται… Ανεξαρτήτως αυτού όμως, από κάπου βρέθηκαν λεφτά – έστω και αν ο χρηματοδότης «επένδυσε» επίσης σε πολιτικές εξελίξεις που θα υπερβαίνουν τη σημερινή κυβέρνηση…

Στην πολιτικο-δημοσιογραφική «πιάτσα» οι θεωρίες είναι δύο: Πρώτο, ότι ο ίδιος ο Σ. Ψυχάρης, προ του κινδύνου να βρεθεί οριστικά εκτός μάχης, αξιοποίησε μέρος των προσωπικών του ρευστών αποθεμάτων. Δεύτερο -και αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο- ότι βρήκε χρηματοδότη και προεξόφλησε μέρος αυτής της χρηματοδότησης ενόψει της ΑΜΚΕ της οποίας η τελική φάση δρομολογήθηκε τελεσίδικα στις 9 Φεβρουαρίου με τη δημοσίευση του Ενημερωτικού Δελτίου.

Και όπως λένε όλοι, επιχειρηματίες με ρευστότητα που να είναι διαθέσιμοι να μπουν στο λαβύρινθο των πολιτικο-επιχειρηματικών ανταγωνισμών του χώρου των μίντια είναι τρεις: Ο Φώτης Μπόμπολας, η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Ο πρώτος εξαιρείται για προφανείς λόγους (είναι ο μεγάλος και… αδυσώπητος ανταγωνιστής του Σ. Ψυχάρη) και η δεύτερη εξαιρείται γιατί η σύμπραξη με τον Ψυχάρη δεν «κολλάει» με το συνολικό προφίλ που οικοδομεί με τις παρεμβάσεις της την τελευταία διετία. Απομένει ο κ. Βαρδινογιάννης. Ένας «παίκτης» με σοβαρό προφίλ, που συνήθως αποφεύγει να «βγει μπροστά» αλλά πάντα θέλει να έχει ρόλο έστω και από τη δεύτερη γραμμή» και που συνηθίζει να επενδύει ταυτόχρονα σε διαφορετικές προοπτικές αλλά χωρίς να χρεώνεται μετωπικές συγκρούσεις…

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης «προσφέρθηκε» να αγοράσει το μετοχικό μερίδιο του Σταύρου Ψυχάρη στην «Τηλέτυπος» και το 2013, όταν ο δεύτερος είχε βρεθεί ξανά σε δύσκολη θέση. Τότε ο κ. Ψυχάρης είχε αρνηθεί, αφού είχε ακόμη άλλες επιλογές (κυρίως νέα δάνεια). Τότε, τόσο αυτός όσο και ο κ. Μπόμπολας είχαν διαφωνήσει με τη γραμμή οξείας σύγκρουσης του καναλιού (MEGA) με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έβλεπαν την κυβερνητική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και ήθελαν να «επενδύσουν» σωστά για το μέλλον… Οι «κόντρες» ανάμεσα στον Σ. Ψυχάρη και τους Β. Βαρδινογιάννη και Φώτη Μπόμπολα για τον προσανατολισμό του καναλιού συνεχίστηκαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα πάνω στο ίδιο μοτίβο, αλλά πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και όχι στην αντιπολίτευση – με ό,τι σημαίνει αυτό.

Έχει όμως, ως φαίνεται, σημασία να θυμόμαστε ότι το καλοκαίρι του 2013 ο Σ. Ψυχάρης αρνήθηκε να πουλήσει το μετοχικό του μερίδιο στον Β. Βαρδινογιάννη, καθώς και τη συγχώνευση του MEGA με το STAR. Ως αποτέλεσμα, ο Βαρδινογιάννης αποχώρησε από το Δ.Σ. της «Τηλέτυπος» ΚΑΙ αντί για συγχώνευση του MEGA με το STAR, άνοιξε ο δρόμος για τη συγχώνευση του ΔΟΛ με τον «Πήγασο». Όλα αυτά συνδέθηκαν και τότε με μια αύξηση κεφαλαίου της «Τηλέτυπος» ύψους 15 εκατ. ευρώ…

Αν είναι σωστές οι εκτιμήσεις ότι ο χρηματοδότης πίσω από το πρόσφατο «come back» του Σταύρου Ψυχάρη είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, με «ορίζοντα» τη φετινή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ξανά ύψους 15 εκατ. ευρώ (!), τότε ίσως ήρθε η ώρα για εξελίξεις σαν αυτές που ματαιώθηκαν το 2013…

Στο μεταξύ όμως, το «παιχνίδι» στα μίντια ανοίγει, σε πολλά επίπεδα και κατευθύνσεις. Η κυβέρνηση «τρέχει» τη διαδικασία αδειοδότησης ώστε να γίνει με «πολιτικό κουμανταδόρο» την ίδια, προλαβαίνοντας ή ελπίζοντας να αναστείλει αρνητικές για την ίδια εξελίξεις. Όλοι οι παράγοντες παίζουν με το χρόνο, αλλά και με τις πολιτικές προβλέψεις. Διότι, όπως λένε στην αγορά, «η πρόβλεψη πληρώνει»!

Η βασική πρόβλεψη, λοιπόν, που απασχολεί όλους τους «παίκτες», είναι αν η κυβέρνηση θα επιβιώσει από τα πολλαπλά αδιέξοδα. Η φιλοκυβερνητική στροφή του «Έθνους» δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το ποια είναι η πρόβλεψη στην οποία επενδύει ο Φώτης Μπόμπολας.

Από την άλλη, η πρόβλεψη του Σταύρου Ψυχάρη, κατά κάποιο τρόπο… υποχρεωτική, αφού ταυτίζεται με την πρόβλεψη ότι στο τέλος θα επιβιώσει- είναι προφανής από την τελευταία πρόταση της ακροτελεύτιας παραγράφου της ανακοίνωσης του ΔΟΛ ύστερα από την άσκηση της κακουργηματικής ποινικής δίωξης: «Όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα σημεία των καιρών – την συστηματική ποινικοποίηση των πιστώσεων και την επιθετική πολιτική ρητορεία ορισμένων κατά των ΜΜΕ – που διαμορφώνουν το όζον πολιτικό περιβάλλον στο οποίο η χώρα κινείται. Αντιλαμβανόμεθα καλύτερα από όλους τη σκοπιμότητα που το περιβάλλον αυτό υπηρετεί. Ξέρουμε επίσης ότι είναι προσωρινό» (σ.σ. υπογράμμιση δική μας).

Αν ο κ. Βαρδινογιάννης δέχτηκε να στηρίξει τον Σ. Ψυχάρη τη δύσκολη στιγμή (ασφαλώς με το αζημίωτο…), τότε φαίνεται ότι και αυτός επενδύει σε «ανατρεπτικές» πολιτικές εξελίξεις. Η γραμμή του STAR, χωρίς να είναι επιθετική, μάλλον το επιβεβαιώνει.

Όσο για τις άλλες «διαστάσεις» του πολιτικο-επιχειρηματικού παιχνιδιού, θα έπρεπε να αναφερθούμε σε άλλους πρωταγωνιστές, του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού τζόγου κ.λπ., σε «βαριά» ονόματα όπως Μαρινάκης και Μελισσανίδης, αλλά και σε λιγότερο «βαριά» πλην με πρωταγωνιστικό ρόλο όπως Μάρης – Φιλιππόπουλος κ.λπ.

Αλλά για τα πρόσωπα αυτά, θα επανέλθουμε σύντομα.
Ένα είναι βέβαιο: Όπως πάντα, πίσω από το προσκήνιο της αντιπαράθεσης με υποτιθέμενα προτάγματα όπως η «ανόθευτη πληροφόρηση» ή «η πάλη ενάντια στη διαπλοκή», κρύβεται το αιώνιο, ελληνικότατο, πολιτικο-επιχειρηματικό θρίλερ εξουσίας.

Που τώρα, με την αδειοδότηση των καναλιών και με τη «μυρωδιά» επικείμενων μειζόνων πολιτικών εξελίξεων, φτάνει σε σημείο παροξυσμού.

πηγή

 

 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ : Ρευστότητα, Τζόγος και ΜΜΕ

Γράφει ο Ceteris Paribus / Rizopoulospost

Σε προηγούμενο άρθρο με αφορμή την υπόθεση Ψυχάρη αναφερθήκαμε στα μεγάλα τηλεοπτικά μίντια (κανάλια) παίρνοντας σαν παράδειγμα το MEGA, την πιο «κοινοπρακτική» περίπτωση Ελλήνων επιχειρηματιών στο χώρο (Ψυχάρης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Κοπελούζος, Ρέστης). Σήμερα θα επιχειρήσουμε μια πρώτη περιπλάνηση στα αχαρτογράφητα νερά των ηλεκτρονικών μίντια σε συνδυασμό με τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Στην αγορά όλοι λένε πως άμεση ρευστότητα και καλά κέρδη δίνουν πλέον κατεξοχήν τρεις κατηγορίες επενδύσεων:

  • ο τζόγος,
  • τα διόδια (συνυφασμένα με τις μεγάλες συμβάσεις παραχώρησης εθνικών οδών και μεγάλων οδικών αξόνων όπως η Αττική οδός) και
  • τα καύσιμα (είτε με τη μορφή νόμιμων επενδύσεων -διυλιστήρια, νόμιμη εμπορία- είτε με τη μορφή του λαθρεμπορίου).

Και -ω του θαύματος!- θα συναντήσουμε μεγάλους επιχειρηματίες του χώρου των μίντια να επιχειρούν και στις τρεις αυτές χρυσοφόρες πηγές: τον Μπόμπολα να αντλεί «μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει» πολύτιμη ρευστότητα από τη χρυσοφόρο όρνιθα των διοδίων και τον Βαρδινογιάννη να επιχειρεί στο χώρο της διύλισης και της εμπορίας καυσίμων. Αλλά επ’ εσχάτω κανείς απ’ ό,τι φαίνεται δεν αποφεύγει τον πειρασμό να «σκάψει» στο χρυσοφόρο «κοίτασμα» του τζόγου…

 

Η χρυσοτόκος όρνιθα του ηλεκτρονικού τζόγου

Τζόγος σημαίνει πάνω απ’ όλα ΟΠΑΠ και ηλεκτρονικό στοίχημα. Και -ω του θαύματος!- και οι δύο αυτοί τομείς εμπλέκονται επίσης άμεσα στους ανταγωνισμούς του χώρου των μίντια…

Πώς συνδέεται η δημοσιογραφία με τον χώρο του τζόγου; Μέχρι πριν λίγα χρόνια, η σύνδεση γινόταν μέσω των πλουσιοπάροχων διαφημιστικών χορηγιών του ΟΠΑΠ σε μίντια. Αυτή η «φάμπρικα» ασφαλώς συνεχίζεται – δεν είναι υπερβολή να πούμε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια πολλά ΜΜΕ ζούσαν με την κατανομή, με «μεσάζοντα» την εκάστοτε κυβέρνηση, του διαφημιστικού μπάτζετ του ΟΠΑΠ κατά κύριο λόγο, ύστερα των τραπεζών και τέλος άλλων ΔΕΚΟ. Όμως η «φάμπρικα» των διαφημιστικών χορηγιών αυτού του τύπου είναι παιδική χαρά μπροστά στο «πάρτι» του ηλεκτρονικού τζόγου…

Κεντρικό πρόσωπο σε αυτό το νέο τομέα είναι ο Δημήτρης Μάρης, ραγδαία ανερχόμενος επιχειρηματίας του χώρου τα τελευταία χρόνια. Η εμπλοκή του είναι ήδη πολλαπλή και το «ξεπέταγμά» του τα τελευταία χρόνια εντυπωσιακό: ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Δημοκρατία» (μαζί με τον Φιλιππόπουλο, που είναι επίσης ιδιοκτήτης της Espresso), εκ των βασικών επιχειρηματιών που χρηματοδότησαν την ελληνική έκδοση του ιστότοπου Huffington Post συμπράττοντας με την πάμπλουτη Ελληνοαμερικανίδα Αριάννα Χάφινγκτον (μαζί με τη Μαριάννα Λάτση και τον εφοπλιστή Πέτρο Παππά), πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΝ.Ε.Δ. (Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου, δηλαδή της ένωση των ιδιοκτητών σάιτ στην Ελλάδα).

Όμως η πραγματικά «καυτή» και «παραγωγική» ιδιότητα του κ. Μάρη είναι αυτή του ιδιοκτήτων πάμπολλων αθλητικών και στοιχηματικών ιστοσελίδων (News 247, Sport 24, Stoiximan, In Kasino, Poket.gr, Ola Paok, Prasina Nea, Red Planet, Daily Motion κ.ά.).

Λέγεται ότι ο Δημήτρης Μάρης έχει «θερμές» σχέσεις με τον πρώην επικεφαλής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και νυν υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά. Προς απόδειξη αυτού του ισχυρισμού προσκομίζονται διάφορα τεκμήρια:

  • Μια πραγματικά «ερωτευμένη» ευχαριστήρια επιστολή του κ. Μάρη προς τον κ. Παππά, στις 30/7/2015, για τις ρυθμίσεις στο σχέδιο νόμου «Εθνική επικοινωνιακή πολιτική, οργάνωση της επικοινωνιακής διπλωματίας και σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης» (απολύτως λογικό, αφού δόθηκαν προσωρινές άδειες στις στοιχηματικές ιστοσελίδες του…),
  • την «περίεργα» φιλοκυβερνητική γραμμή της εφημερίδας «Δημοκρατία» (παρότι εφημερίδα με κοινό και προφίλ λαϊκής Δεξιάς), το γεγονός ότι πρόσφατα (1/2/2016) αρθρογράφησε στο site του Μάρη News247 ο επικεφαλής του γραφείου του κ. Νίκου Παππά, κ. Παναγιώτης Σκούτας (link) κ.λπ.

skoutas news247

Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, ο κ. Νίκος Παππάς αναγνώρισε πολύ νωρίς την πολιτική δύναμη της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και ασχολήθηκε με το χώρο – έτσι «βρέθηκε» και με τον κ. Μάρη… 0

 

Μάρης – Μπόμπολας vs. Ψυχάρη – Μελισσανίδη

Όταν όμως μιλάμε για ηλεκτρονικό τζόγο, τα βήματα μας φέρνουν στον… ΟΠΑΠ, κι όταν μιλάμε για ΟΠΑΠ, ξαναγυρνάμε στην «κόντρα» Μπόμπολα – Ψυχάρη! Έτσι κλείνει εντυπωσιακά ο κύκλος σε αυτό το «γαϊτανάκι»! Εντελώς αναμενόμενο: πώς θα μπορούσαν να αγνοήσουν και οι «μεγάλοι» του χώρου, τη δύναμη του τζόγου γενικά (που σημαίνει ΟΠΑΠ) και του ηλεκτρονικού τζόγου ιδιαίτερα;

Το ρεπορτάζ σε αυτό το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα «σκοτεινό» για την αδέσμευτη δημοσιογραφία, αλλά ανέλπιστος βοηθός μας εμφανίζεται εδώ η δημόσια και συχνά εκτός ελέγχου «κόντρα» των πρωταγωνιστών, με αποκαλυπτικά εκατέρωθεν δημοσιεύματα. Μάθαμε έτσι μερικά απολύτως διαφωτιστικά πράγματα:

  • Ότι ο κ. Μπόμπολας κατέχει το 50% της στοιχηματικής ιστοσελίδας stoiximan.gr, ότι δηλαδή έχει μπει ήδη στον ηλεκτρονικό τζόγο, σε συμμαχία με τον κ. Μάρη. Η διακριτικά φιλοκυβερνητική γραμμή του «Έθνους» έχει λοιπόν κοινή βάση με την αντίστοιχη της «Δημοκρατίας».
  • Ότι οι Μάρης – Μπόμπολας, μέσω του ηλεκτρονικού τζόγου σπάνε το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, ερχόμενοι σε εύλογη αντίθεση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και το τσεχικό fund με το οποίο ο τελευταίος έχει συμμαχήσει για να πάρει τον ΟΠΑΠ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ερμηνεύεται απόλυτα το ξαφνικό «μπουρίνι» που ξέσπασε το φθινόπωρο του 2014, με εκατέρωθεν καταγγελτικά δημοσιεύματα, μεταξύ του κ. Ψυχάρη και του κ. Μπόμπολα.

«Οι τράπουλες, οι ρουλέτες, τα ζάρια, τα στοιχήματα μπορούν να διαλύσουν οικογένειες και να εκθεμελιώσουν κοινωνίες», έγραφε σε άρθρο του στο «Βήμα» ο Σταύρος Ψυχάρης, αναφερόμενος στις προσωρινές άδειες που δόθηκαν για τη λειτουργία ιδιωτικών στοιχηματικών εταιρειών, υπερασπιζόμενος το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ.

Μία βδομάδα αργότερα, ο κ. Μπόμπολας απάντησε στο «Έθνος της Κυριακής» ως εξής, υπερασπιζόμενος τον ηλεκτρονικό τζόγο και τις… αμαρτωλές συνέπειες του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ: «Το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν δημοσιεύματα σε παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με εμφανή στόχο να προασπίσουν την κοινωνία και τα χρηστά ήθη από την αμαρτία του τζόγου (…) Αυτά εμφανώς. Διότι αφανώς οι επιδιώξεις είναι αλλότριες. Και διαφανείς για τους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ. Τζογάρουν με την προάσπιση ενός μονοπωλίου που αναδεικνύεται σε τέρας. Το οποίο με την τεράστια οικονομική (και άλλη…) δύναμη που διαθέτει μπορεί -κάτω από το τραπέζι- να εξασφαλίζει συμμαχίες και χειραγωγήσιμους φίλους. Αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η δύναμη του τέρατος είναι ικανή να ενσωματώνει και να εξαγοράζει σε κάποιες περιπτώσεις αυτόκλητους συνηγόρους. Οι οποίοι a la carte προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».

Και επειδή είμαστε στη φάση της αδειοδότησης των καναλιών και της κυβερνητικής «μάχης κατά της διαπλοκής», στη βάση όσων είπαμε ως εδώ, αγαπητέ αναγνώστη, εύκολα μπορείς να αξιολογήσεις το γεγονός ότι η κυβερνητική «Εφημερίδα των συντακτών» στις 6 Φεβρουαρίου 2016 κυκλοφόρησε με αποκαλυπτικό πρώτο θέμα με τίτλο

«Οι κρυφές ρήτρες της αμαρτωλής σύμβασης του ΟΠΑΠ», με την οποία ο οργανισμός παραχωρήθηκε στο τσεχικό fund και τον Δημήτρη Μελισσανίδη…

efsyn 20160206 big

Ό,τι φτάνει ως τον ΟΠΑΠ και τον ηλεκτρονικό τζόγο, αναπόφευκτα αγγίζει τις μεγάλες ομάδες και τους ιδιοκτήτες τους. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απειλεί ότι θα αγοράσει τον… ΣΚΑΙ του κ. Αλαφούζου αποκτώντας τηλεοπτική συχνότητα, έχει εμπλακεί σε «μάχη αλληλοεξόντωσης» με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και βάζει ένα χεράκι στο να «μαδήσει» το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στο ηλεκτρονικό στοίχημα, δίνοντας το στοίχημα για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στον Κ. Μάρη. Το ίδιο εξασφάλισε ο κ. Μάρης και από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη.

Ποιος ύστερα απ’ όλα αυτά εξακολουθεί να αναρωτιέται για τα νοσηρά φαινόμενα, τις αιτίες της σήψης και της κακοδαιμονίας των ΜΜΕ; Και ποιος δεν καταλαβαίνει πως η τάχα μου μάχη κατά της διαπλοκής δεν είναι στην ουσία παρά ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» εντός της διαπλοκής;

Πηγή

 

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ : Το μήνυμα Μαξίμου στην οικογένεια Βαρδινογιάννη από το βήμα της Βουλής

Από το Blackbox / liberal.gr

Για τη συζήτηση στη Βουλή περί διαφθοράς και δικαιοσύνης αρκετοί σημειώνουν ότι δεν γίναμε σοφότεροι, καθώς δεν ακούσαμε κάτι που δεν γνωρίζουν οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ. Η στήλη ως πλέον αξιόλογο και σημαντικό από τη συζήτηση σημειώνει ένα… κρυπτογραφικό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.

Η μια από τις 13 υποθέσεις τροπολογιών, στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, αφορά τη γνωστή υπόθεση των τριγωνικών συναλλαγών και το εξοντωτικό πρόστιμο που είχε επιβληθεί (επί υπουργίας του ανεκδιήγητου Γ. Παπακωνσταντίνου) στη Motor Oil.

Η υπόθεση στερείται πραγματικής βάσης, αλλά ενέπλεξε την εταιρεία σε ένα δαίδαλο γραφειοκρατίας με το ελληνικό κράτος, που απείλησε με λουκέτο το διυλιστήριο. Με τη διάταξη είχαν επιβληθεί πρόστιμα στα Ελληνικά Πετρέλαια και σε άλλες εταιρείες, αλλά όχι ισοπεδωτικά, όπως στην περίπτωση της Motor Oil. Το διυλιστήριο τελικά διασώθηκε, επειδή επικράτησε η κοινή λογική με την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Το ερώτημα είναι γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να αναφέρει και τη συγκεκριμένη διάταξη στη συζήτηση στη Βουλή. Αν δηλαδή αντί για 13, ήταν 12 οι υποτιθέμενες αμαρτωλές τροπολογίες που «αποκάλυψε» ο Α. Τσίπρας, οι εντυπώσεις θα ήταν διαφορετικές;

Προφανώς λοιπόν στο Μαξίμου επέλεξαν επί τούτου να συμπεριλάβουν τη συγκεκριμένη τροπολογία, ώστε να στείλουν ένα μήνυμα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί ο Α. Τσίπρας έστειλε το μήνυμα.

 

πηγή

 

 

Tags: Διαπλοκή, άδειες, Παππάς,  Τσίπρας, Μάρης, Μπόμπολας, Ψυχάρης, Μελισσανίδης, Motor Oil

Advertisements