Η ΦΑΜΑΡ εξαγοράζει μονάδα παραγωγής της Bayer στο Κεμπέκ του Καναδά

Ρεπορτάζ Άννα Παπαδομαρκάκη / Healthmag.gr

Το διψήφιο επενδυτικό της πλάνο, προβλέπει την αγορά ακόμη μιας μονάδας παραγωγής, επίσης πιστοποιημένης από τον Αμερικανικό FDA

Δύο νέες μονάδες παραγωγής αναμένεται να εξαγοράσει ως το τέλος  του έτους η ΦΑΜΑΡ στο πλαίσιο του επενδυτικού της σχεδιασμού, καθώς σε αντίθεση με τον υπόλοιπο Όμιλο, η φαρμακευτική παραμένει όχι απλά κερδοφόρα, αλλά κατατάσσεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων παρασκευαστών με συμβόλαια παραγωγής από μεγάλους αλλοδαπούς οίκους, στον κλάδο των φαρμακευτικών και καλλυντικών, διεθνώς.

famar-logo-01

Η ΦΑΜΑΡ ανακοίνωσε την εξαγορά εργοστασίου του Καταναλωτικού Τμήματος της Bayer στο Pointe-Claire του Κεμπέκ στον Καναδά, σημειώνοντας πως πρόκειται για σημαντικό βήμα στο πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας.

Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής που η Φαμάρ διαθέτει στην περιοχή της Β. Αμερικής και καθώς είναι ήδη πιστοποιημένο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), το νέο εργοστάσιο θα εξυπηρετεί και τις δύο χώρες, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, η Φαμάρ διαθέτει 11 εργοστάσια στην Ευρώπη, προμηθεύοντας τη βιομηχανία με ευρύ φάσμα προϊόντων και εξυπηρετώντας τις περισσότερες διεθνείς αγορές με μια ευρεία πελατειακή βάση.

Όπως δήλωσε στο Healthmag ο κ. Πάνος Μαρινόπουλος, Πρόεδρος της ΦΑΜΑΡ, στο επενδυτικό πλάνο της εταιρίας – υπολογίζεται σε διψήφιο αριθμό εκατ. ευρώ – περιλαμβάνεται και η εξαγορά άλλου ενός εργοστασίου, αυτή τη φορά βρίσκεται στην Ισπανία, και το οποίο και αυτό θα είναι πιστοποιημένο από το FDA.

Οι συναλλαγές αναμένεται να κλείσουν ως τις αρχές του 2017, οπότε θα τεθούν σε εφαρμογή τα σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη τόσο στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής, όσο και στις παραδοσιακές αγορές της φαρμακευτικής.

Σε ότι αφορά τον υπόλοιπο Όμιλο, στη χώρα μας, συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, όμως η εξέλιξη κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

πηγή

tags: Famar, ΦΑΜΑΡ, Bayer, pointe Claire, Montreal, Πάνος Μαρινόπουλος