Σημαντική μέρα για την Ελλάδα – Κλείνει ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης !

 

Σημαντική μέρα για την Ελλάδα χαρακτηρίζει τη σημερινή η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας η συμφωνία δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση και τα διαρθρωτικά μέτρα αλλά και το χρέος.

Όπως σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Eurogroup και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα. Από αυτά, 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην πραγματική οικονομία, παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα.

«Για πρώτη φορά καταγράφεται ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους. Με συγκεκριμένους στόχους και δέσμες παρεμβάσεων, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο. Και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού» συμπληρώνει η Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι εξασφαλίστηκε για μακρύ χρονικό διάστημα η χρηματοδότηση της οικονομίας, με πολύ ευνοϊκούς όρους, διαψεύδοντας όσους επένδυσαν στην αποτυχία της χώρας, για μικροπολιτικό όφελος.

Dearhunter - heres to Nick

«Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές.

Η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας, τονώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη και η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς. Η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει τα επόμενα βήματα για την αναπτυξιακή προοπτική και αξιοποιεί αποτελεσματικά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία» τονίζει προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη δεν έχει νόημα χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.

«Έχουμε ήδη αποδείξει ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών στους Έλληνες πολίτες» καταλήγει η Όλγα Γεροβασίλη.

 

πηγή