Η “Ζωή”, η “Σελήνη”, ο πατέρας, ο σύζυγος, ο αδελφός και το χρήμα του ΟΠΑΠ

Ως έξυπνος και παμπόνηρος άνθρωπος ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενέταξε, τις παραμονές, της κρίσιμης για το κόμμα του, εκλογικής αναμέτρησης του 2000, στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, την ηθοποιό Ελένη Κούρκουλα.

Μπορεί τότε η εν λόγω κυρία να γινόταν κοινά αποδεκτή με τα… γκαγκά της, ως Σελήνη στην καθημερινή σαπουνόπερα του Νίκου Φώσκολου που άκουγε στο όνομα “Λάμψη” αλλά ο αρχι- εκσυγχρονισταράς, δεν το έκανε γι’ αυτό το λόγο.

Ήξερε ότι με την Κούρκουλα στα ψηφοδέλτιά του εξασφάλιζε και στην Αθήνα (αφού στη Θεσσαλονίκη είχε τον Παπαθεμελή γι’ αυτή τη δουλειά) στη στήριξη των παρεκκλησιαστικών οργανώσεων λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου του πατέρα της στην (όνομα και μη… χωριό) “Ζωή”.

Ο “Σελήνη” όχι μόνο βγήκε βουλευτής αλλά υπουργοποιήθηκε κιόλας (το που και το γιατί, ούτε η ίδια πρέπει να το κατάλαβε) κι έτσι ξαναμπήκε στη Βουλή και το 2004, στη “χασούρα” του ΠΑΣΟΚ. Έκτοτε πολέμησε μετά πάθους τον νέο αρχηγό ΓΑΠ κι έφτασε μέχρι παραιτήσεως από το βουλευτικό αξίωμα για να του τη “σπάσει”. Μετά τη νέα ήττα του 2007 έβγαλε τα στήθη της μπροστά για την αναρρίχηση του Βενιζέλου στον προεδρικό θώκο αλλά δεν τα κατάφερε…

Κι όταν στις αρχές του 2012 ο Βαγγέλας κατάφερε να γίνει ο “νούμερο ένα” ενός μικρού κόμματος που στα χαρτιά λέγεται ακόμα ΠΑΣΟΚ, εγκατέστησε στην Ιπποκράτους τον σύζυγό της Διονύση Παναγιωτάκη για να κάνει κουμνάντο στα κομματικά γραφεία.

Λίγους μήνες μετά έπεισε τον αρχηγό να προτείνει για το νέο κυβερνητικό σχήμα τον αδελφό της Δημήτρη κι ο Σαμαράς τον αποδέχτηκε αφού τον γνώριζε κι από παλιά. Τον είχε υποψήφιο ευρωβουλευτή το 1999, στην ΠΟΛΑΝ ντε…

Τώρα δε τον ετοιμάζει, και φαίνεται ότι ο Βενιζέλαρος έχει συμφωνήσει, για επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που σημαίνει ότι αν το κόμμα αυτό πιάσει το όριο του 3% κι εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο νυν ΑΝΥΠΕΞ “δένει τον γάιδαρό του για μια πενταετία”.

Είδες η “Σελήνη”…

Πηγές: lykavitos.gr

Τα δώρα Βενιζέλου στον σύζυγο της Κούρκουλα!

(Από την εφημερίδα “Δημοκρατία”, Απρίλιος 2012)

kourkoula venizelos

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η ανάθεση δύο συμβάσεων του ΟΠΑΠ σε εταιρίες που ελέγχει ο τηλεοπτικός παραγωγός Διονύσης Παναγιωτάκης, στενός φίλος και συνεργάτης του Ευάγγ. Βενιζέλου, λίγες ημέρες προτού ο τελευταίος εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών.

Δύο εταιρίες του κ. Παναγιωτάκη, συζύγου της ηθοποιού Ελένης Κούρκουλα και φερόμενου ως «οπλαρχηγού» του κ. Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, υπέγραψαν στις αρχές Φεβρουαρίου και μέσα σε τέσσερις ημέρες δύο συμβάσεις, ύψους 1.200.000 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ. Λίγες εβδομάδες μετά, ο Διον. Παναγιωτάκης εμφανίζεται ως μετέχων στο στενό επιτελικό προεκλογικό σχήμα του Ευάγγ. Βενιζέλου. Είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει όλες τις προεκλογικές τηλεοπτικές παραγωγές και του πιστώνεται η ιδέα της αίθουσας συνεντεύξεων του 5ου ορόφου, στην οποία υπάρχει ο λευκός τοίχος με την πράσινη οριζόντια γραμμή και τη λέξη «Αρχίζουμε».

Όλα δείχνουν ότι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ άρχισε με χαριστικές αναθέσεις, και μάλιστα στο ζεύγος Παναγιωτάκη – Κούρκουλα, με τους οποίους εμφανίζεται συχνά στο εστιατόριο Μύλος του Χίλτον. Μάλιστα, ο ΟΠΑΠ, όχι μόνο υπογράφει συμβάσεις παραμονές των εκλογών με τον επίσημο σκηνοθέτη – παραγωγό του ΠΑΣΟΚ, αλλά δίνει και προκαταβολές σε εταιρίες που λίγες ημέρες νωρίτερα δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο της σύμβασης!

Ας πάρουμε, όμως την ιστορία από την αρχή: Ο Διον. Παναγιωτάκης και ο αδελφός του Βασίλης ασχολούνται εδώ και χρόνια με τις τηλεοπτικές παραγωγές μέσω της γνωστής εταιρείας PLD Productions (η οποία μετονομάστηκε πρόσφατα σε Vision Plus Α.Ε.) και της συγγενούς εταιρείας PLD Plus. Περιλαμβάνονται, επίσης, στους μετόχους του τηλεοπτικού καναλιού TRT της Θεσσαλίας. Η οικογένεια Παναγιωτάκη είχε δημιουργήσει το 1985 και μια ξενοδοχειακή εταιρία ονόματι BEL SOL.

Η BEL SOL έχει δημοσιεύσει σε επτά χρόνια λειτουργίας μόνο έναν ισολογισμό (!) για το 2007, στον οποίο εμφάνισε έσοδα μόλις 7.031 ευρώ. Ξαφνικά, στα τέλη Ιανουαρίου, η BEL SOL ξυπνά από τον πολυετή λήθαργο και προχωρά σε αλλαγή καταστατικού, έτσι ώστε, εκτός από τα ξενοδοχεία, να ασχολείται και με την «κατασκευή, επεξεργασία και παραγωγή οπτικοακουστικών προγραμμάτων για ραδιοτηλεοπτικούς, κινηματογραφικούς, διαφημιστικούς ή άλλους οργανισμούς, Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, ενέργειες για την προμήθεια όλων των απαραίτητων μέσων παραγωγής». Και, ω του θαύματος, λίγες ημέρες μετά η BEL SOL του κ. Παναγιωτάκη υπογράφει διετή σύμβαση, 700.000 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που αφορούν «δευτεροκλασάτα» πρωταθλήματα, όπως του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, της Δανίας, της Ρωσίας και τις διοργανώσεις Κυπέλλου Ολλανδίας, Σκοτίας και Ουκρανίας.

Στη σύμβαση ο ΟΠΑΠ δεν αναφέρει τι θα κάνει με τα δικαιώματα που αγοράζει (δηλαδή πού θα προβάλλονται οι αγώνες). Αναφέρεται, όμως, ότι η μέχρι πρόσφατα ξενοδοχειακή εταιρία του Διον. Παναγιωτάκη θα λάβει προκαταβολή 30% επί του ποσού της σύμβασης. Ολα δείχνουν πως ο κοσμικός παραγωγός – σκηνοθέτης και φίλος του Ευάγγ. Βενιζέλου έχει έναν λόγο παραπάνω να στηρίζει μέχρις εσχάτων τον προεκλογικό αγώνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

πηγή

Advertisements