Σε δίκη ο επιχειρηματίας Αν. Πάλλης για δωροδοκία του Γιάννη Μιχελάκη

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας θα καθίσει ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης με την κατηγορία, ότι χρημάτισε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Γιάννη Μιχελάκη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΛΛΗ.png

Την ποινική δίωξη εναντίον του Πάλλη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαράλαμπος Λακαφώσης, μετά από προανάκριση που διενεργήθηκε με βάση τα έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη βίλα του επιχειρηματία, στη Βούλα, στις 7 Ιουνίου 2013. Μάλιστα ο εισαγγελέας στο σχετικό έγγραφό του ζητάει λόγω «της φύσεως» της υπόθεσης τον άμεσο προσδιορισμό της δίκης.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ένα ιδιόχειρο σημείωμα, που ανέφερε διάφορα πρόσωπα και χρηματικά ποσά και ειδικά στο όνομα Μιχελάκης ήταν γραμμένη η ένδειξη 7.000 ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκε ένα από τα πρωτότυπα της ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή στις 5 Φεβρουαρίου 2013 ο νεοδημοκράτης βουλευτής, καθώς και χειρόγραφο σημείωμα του επιχειρηματία που έδινε κατευθυντήριες γραμμές στον βουλευτή για το περιεχόμενό της!

Συγκεκριμένα, η ερώτηση του Γ. Μιχελάκη, με τίτλο «Κανένας μεγαλοοφειλέτης στο απυρόβλητο» απευθυνόταν προς τους τότε υπουργούς Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και είχε ως θέμα επιχειρηματικές δραστηριότητες του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, που βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και του ΣΔΟΕ.

Σημειώνεται, ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Αν. Πάλης και Β. Ρέστης ήταν φίλοι και είχαν συνεργαστεί σε διάφορες “μπίζνες”. Κάποια στιγμή, όμως, ήρθαν σε σφοδρή διένεξη και ο ένας άρχισε να κατηγορεί τον άλλον για οικονομικές ατασθαλίες, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, πέντε μέρες πριν κατατεθεί στη Βουλή η επίμαχη ερώτηση του Γ. Μιχελάκη που φωτογράφιζε τον Β. Ρέστη ως φοροφυγά, ένας άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα, ο Αθ. Νταβλούρος, είχε καταθέσει ερώτηση που αφορούσε δικογραφία κατά του Αν. Πάλλη για απάτη σε βάρος του ΟΤΕ καθώς και άλλες έκνομες ενέργειες του τελευταίου.

Ο μάρτυρας που “δίνει” τον Γ. Μιχελάκη

Καταθέτοντας στα πλαίσια της προανάκρισης ο Ν.Κ – ο οποίος το επίδικο διάστημα ήταν υπεύθυνος πληρωμών του Αν. Πάλλη – υποστήριξε μεταξύ των άλλων: «…Η ένδειξη ‘ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ 7000€’ αναφέρεται σε πληρωμή που δεν έκανα εγώ. Καθ’ υπόδειξη του κ. Πάλλη έβαλα τα χρήματα σε φάκελο και του τα παρέδωσα κατά το χρόνο που την οικία του είχε επισκεφθεί ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, στις 5 ή 6 Φεβρουαρίου 2013.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης, είχε επισκεφθεί την οικία του Αναστάσιου Πάλλη μετά το μεσημέρι απ’ ό,τι ενθυμούμαι. Εισήλθε στην οικία από την είσοδο του γκαράζ, η οποία χρησιμοποιείτο ως είσοδος του Μουσείου και εν γένει της οικίας, και ακολούθως μετέβη στο τμήμα του κτίσματος, όπου ο Πάλλης διατηρεί της ιδιωτικές συλλογές όπλων και λοιπών αντικειμένων. Όπως με ρωτάτε από τα χρήματα, τα οποία είχα κάνει αναλήψεις, τοποθέτησα το ποσό των 7000 ευρώ στο φάκελο που σας ανέφερα, τον παρέδωσε στον Πάλλη και το σημείωσα προς απόδοση λογαριασμού. Απ’ όσα μου είπε ο Πάλλης αντιλήφθηκα ότι τα χρήματα αυτά παραδόθηκαν στον κ. Μιχελάκη και άλλωστε, για το σκοπό αυτό ανέγραψα τη σχετική σημείωση στο έγγραφο που μου επιδείξατε. Δεν γνωρίζω τους λόγους που δόθηκε αυτό το ποσό. Επειδή όμως είδα στο internet δημοσίευμα σχετικά με ερώτηση του κ. Μιχελάκη για την εταιρία RONDA, υπέθεσα ότι το χρηματικό αυτό ποσό παραδόθηκε για το λόγο αυτό».

Επίσης, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο ίδιος μάρτυρας προσθέτει: «… όπως με ρωτάτε δεν γνωρίζω τους λόγους που δόθηκε αυτό το ποσό. Επειδή όμως είδα στο Ίντερνετ δημοσίευμα σχετικά με ερώτηση του κ. Μιχελάκη για την εταιρεία RONDA η οποία απ’ ότι διάβασα αναφερόταν σε ισχυρισμούς του κ. Πάλλη, υπέθεσα ότι το χρηματικό αυτό ποσό παραδόθηκε για το λόγο αυτό. Να σημειώσω ότι λίγο καιρό πριν είχαμε εκτυπώσει άλλη ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή για την εταιρεία RONDA ο κ. Νταβλούρος, η οποία εξέφραζε τους ισχυρισμούς Ρέστη και ο Πάλλης είχε σχολιάσει ότι η ερώτηση αυτή είχε υποκινηθεί από τον Ρέστη.»

Θαμμένη στα συρτάρια της Βουλής η δικογραφία κατά Μιχελάκη

Θα πρέπει, εξάλλου, να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας Χ. Λακαφώσης έκρινε, ότι έπρεπε να ασκηθεί ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία και σε βάρος του Γιάννη Μιχελάκη και ζήτησε να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να αποφασιστεί ή μη η άρση της ασυλίας του.

Ωστόσο, μετά από πρωτοφανείς ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης η δικογραφία καθυστέρησε επί τρεις ολόκληρους μήνες και τελικά διαβιβάστηκε λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή… για τις θερινές διακοπές (4 Ιουνίου 2014) και μέχρι σήμερα παραμένει στα συρτάρια της αρμόδια υπηρεσίας.

Διαψεύδει ο Μιχελάκης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με δηλώσεις του έχει διαψεύσει οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση θεωρώντας, ότι όσα έχουν ειπωθεί εναντίον του αποτελούν αθλιότητες και συκοφαντίες. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του εκδότη του περιοδικού HOT DOC δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη.

Πηγή: directnews.gr